Donație importantă către Centrul de Transfuzie Sanguină făcută de Rotary Club Timișoara

Donație importantă către Centrul de Transfuzie Sanguină făcută de Rotary Club Timișoara

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

La sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, str. Martir Marius Ciopec nr.1 (lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență), va avea loc, luni 13 mai, la ora 13.00, punerea în funcție a unei importante donații făcute de Rotary Club Timișoara. Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara deservește cele 17 spitale din oraș și din județul Timiș, iar la nevoie și unitățile sanitare din județele învecinate. Necesitățile de sânge ale pacienților internați sunt mari și depășesc 100 unități de sânge pe zi.

În cadrul CRTS Timișoara sângele este recoltat de la donatori, act benevol, de mărinimie și solidaritate umană. CRTS desfășoară, cu discreție și eficiență, o activitate pusă în slujba oamenilor. Aceste nevoi de sânge /zi pot fi asigurate doar prin creșterea numărului de donatori.

Proiectul realizat cu susținerea Rotary Club Timișoara și-a propus să crească numărul de donatori de sânge pe două căi: prin optimizarea activității în centru, în sensul reducerii timpilor de așteptare, și prin creșterea numărului de colecte mobile la sediile diverselor companii și instituții.

Pentru aceasta s-a realizat dotarea cu aparatură specifică activității de donare obiectivată prin achiziționarea echipamentului de transport al unităților de sânge recoltate în cursul colectelor mobile și a două hemomixere. Hemomixerele și sudeusele din dotarea actuală a CRTS Timișoara sunt insuficiente ca număr, au o vechime de peste 10 ani și se defectează frecvent. Hemomixerele asigură amestecarea continuă a sângelui în timpul donarii și reprezintă aparate absolut necesare pentru ca  acțiunea de donare să aibă loc. Prin sponzorizarea de la Clubul Rotary Timișoara, materializată prin achiziția a două hemomixere, a crescut, în primele 4 luni ale 2019, numărul de donatori și implicit numărul unităților de sânge, încât s-a putut onora necesarul spitalelor.

Donația face parte din cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 90 de ani a Rotary Club Timișoara, în 2019.

Clubul Rotary Club Timișoara (Fondat 1929 – refondat 1994), parte a Rotary Internațional, este al doilea club ca și vechime al României, înființat la doar 24 ani de la naşterea mişcării rotariene în SUA.

Asociaţie de egali, fiecare recunoscut profesional în domeniul său de activitate, compusă din persoane de caracter şi care se bucură de o bună reputaţie, lucrând ca buni profesionişti, lideri ai comunităţilor locale, Rotary promovează idealul de a servi binele public în profesie şi în societate prin integritate, aplicând standarde etice în afaceri, în viaţa profesională şi publică.

În cei 90 de ani de existență, Rotary Club Timișoara a susținut și promovat proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale cu impact mare în comunitatea regională și națională.

Motivați de principiul rotarian ”A servi mai presus de tine însuți!”, cei 75 de membri ai Rotary Club Timișoara au realizat în ultimii 25 de ani proiecte caritabile de peste 3 milioane de euro.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *