Dominic Fritz: Solutia ca sa trecem prin iarna poate sa vina doar din aceste trei surse – tariful pentru abonati, bugetul local si bugetul de stat

Dominic Fritz: Solutia ca sa trecem prin iarna poate sa vina doar din aceste trei surse – tariful pentru abonati, bugetul local si bugetul de stat

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Dominic Fritz anunță luni seară că negocierile pentru un nou contract de gaz pentru societatea de termoficare a Timișoarei sunt încă în curs. E.On este de acord să livreze gaz către Colterm până mâine.

Negocierile dificile pentru un nou contract de gaz pentru Colterm sunt încă în curs și am reușit să obținem extinderea termenului de sistare până mâine. Situația este în continuare complicată pentru că se cer garanții și plăți în avans iar sumele sunt enorm de mari. În acest context, majorarea tarifului este unul dintre elementele cruciale pentru a clădi încrederea furnizorilor în viabilitatea financiară Colterm și sunt în discuții cu toate partidele politice din Consiliul Local despre această nevoie”, spune Dominic Fritz.

De asemenea, Fritz spune că va propune CLT și o rectificare bugetară pentru Colterm.

Voi propune Consiliului Local mâine și o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei. În același timp, cu ajutorul colegilor mei din USR, s-a urgentat în Camera Deputaților proiectul de lege pentru scheme de compensare pentru consumul electrică și gaze naturale. Soluția ca să trecem prin iarnă poate să vină doar din aceste trei surse – tariful pentru abonați, bugetul local și bugetul de stat”, mai spune Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *