Dominic Fritz se plange de datoriile Primariei Timisoara: “Bulgarele de plati tot creste”

Dominic Fritz se plange de datoriile Primariei Timisoara: “Bulgarele de plati tot creste”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Dominic Fritz a lansat marți, 12 ianuarie, un nou atac la adresa fostei administrații locale. Astfel, noul edil-șef susține că municipalitatea ar avea datorii de 120 milioane lei, toate fiind acumulate în anul precedent.

Am avut ieri o ședință lungă cu echipa din Direcția Economică din Primărie, în care ne-am uitat mai exact pe execuția anului trecut, în care am luat primele decizii pentru bugetul anului viitor. Momentan, încă pe partea de funcționare și o să lucrăm în același timp și pe partea de investiții la o listă de proiecte prioritare. Am avut anul trecut venituri în total de 785 milioane lei, venituri planificate bugetate în buget au fost de 1,45 miliarde lei. Deci, veniturile actuale au fost cam jumătate din veniturile planificate. Eu din start, încă de anul trecut, aveam impresia că nu este un buget realist și, din păcate, asta se vede și acum. Avem plăți restante în suma totală de 120 milioane lei, din anul 2020, pe care trebuie să-i achităm cu banii din acest an calendaristic. Ceea ce bineînțeles este o problemă și bulgărele tot crește de plăți pe care le tot rostogolim mai departe. Încă o dată, 120 milioane lei de facturi neplătite. Astea nu sunt facturi pentru chestii comandate de mine, ci încă funcționăm pe bugetul anului trecut, pe contractele, pe proiectele anului trecut”, a afirmat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că de abia din acest an va fi dispus să-și asume “și politic facturile plătite sau neplătite” ale municipalității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *