Dominic Fritz: “Salut hotararea de a continua carantina”

Dominic Fritz: “Salut hotararea de a continua carantina”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1

Dominic Fritz, primarul Timișoare a reacționat, din nou ultimul, la decizia de prelungire a carantinării Timișoarei și localităților din jurul ei. Cum era de așteptat, Fritz este de acord cu această decizie, deși la vot s-a abținut. Edilul de pe Bega susține că decizia de ridicare a măsurii carantinării de sâmbătă seara a fost una politică și din această cauza a fost nevoie să intervină Bucureștiul.

“Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri.

Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există.

Propunerea DSP de ieri de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică și de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timișoara, a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.

Am atras atenția ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile.

Acum este nevoie să ne concentrăm toate forțele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare.

În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid.

Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalții în proiecte care ne duc înainte”, a scris Dominic Fritz pe pagina da de Facebook.

1 Comment

  1. Pingback: Pe fondul promisiunilor „ferme” de evitare a unui „LOCKDOWN”, țara intră în carantină pe bucăți/ TIMIȘOARA din nou în carantină, la ordinul direct al lui ARAFAT, după ce Comitetul Județean decisese stoparea „măsurii nedrepte”/ CARANTIAREA CAPITALEI, iminentă, potrivit declarațiilor Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și a prefectului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *