Dominic Fritz, omul “nou” din politica timisoreana

Dominic Fritz, omul “nou” din politica timisoreana

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Omul “nou, pur și curat” din politica timișoreană, cetățeanul german Dominic Samuel Fritz vrea cu orice preț să administreze capitala Banatului. Chiar dacă  nu a administrat nimic la  viața lui.  Fritz și-a fabricat un CV și brusc, peste noapte, o persoană care nu există practic pe Internet a ajuns un mega-star al USR. Fritz este cel care acum ne tot amețește de cap că a fost șeful de cabinet al…  fostului președinte din Germania (țară în care doar cancelarul contează). Fritz a fost de fapt un fel de secretară, ce programa întâlnirile unui om pe care nemții nu îl prea cunoșteau nici când era președinte.

Fritz spune că nu a mai făcut politică … în România, că nu promite și că va face. Candidatul USR la fotoliul de primar al Timișoarei nu dă curs aroganței de a ne spune când se va face cetățean român (dacă se va face vreodată, că nu prea are această intenție). Nu este ilegal, dar este ridicol să nu ai cetățenie română și totuși să candidezi cu ceva șanse la Primăria Timișoarei.

Spunem despre Dominic Fritz că este cel mai “pur și curat” candidat la funcția de primar pe care Timișoara îl are, pentru că așa se prezintă toți cei care fac parte din USR-Plus. Aceștia spun mereu ca nu au mai făcut politică, dar în Timiș au cei mai mulți traseiști politici. În cazul lui Fritz – omul nu a mai făcut politică în România, ci în Germania. Doar 10 ani, la un partid controversat, Partidul Verzilor cu orientare de centru-stânga.

Aburelile lui Fritz s-au făcut și pe “mila” timișorenilor. În urmă cu vreo două luni, candidatul USR-Plus la Primăria Timișoara, Dominic Fritz se lăuda pe pagina sa de Facebook că banii pentru campanie sunt din donații, de la timișoreni. Într-adevăr, timișorenii care chiar au crezut în omul “nou, pur și curat” care se vrea primar al orașului au donat. Însă Fritz nu-și face campanie doar din banii timișorenilor sau din cei pe care îi ține la saltea. Banii pentru campania lui Fritz vin de la majoritatea multinaționalelor din Timișoara, diverse firme printre care și cele imobiliare. Scorurile la “donații” încep de la 15.000 de euro în sus. Poate domnul candidat al USR-Plus ne va povesti cum e cu banii din donații… povestea reală nu cea de-acum două luni. De asemenea, domnul candidat poate ne va povesti de ce este atât de susținut de către majoritatea multinaționalelor și cam care sunt interesele… cam ce le-a promis că va face dacă va deveni primar al Timișoarei.