Dominic Fritz nu și-a mai depus candidatura pentru șefia USR

Dominic Fritz nu și-a mai depus candidatura pentru șefia USR

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Zece candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de președinte al USR, în urma demisiei lui Cătălin Drulă. Dominic Fritz nu se regăsește printre aceștia. Primarul Timișoarei și-a anunțat colegii din USR că nu va candida la alegerile prezidențiale.

Nu voi candida. Vă asigur că a fost o decizie extrem de dificilă pe care am luat-o cu multă responsabilitate. Nu am nevoie de preşedinţia USR ca să particip la reconstrucţie. (…) Voi susţine noul preşedinte sau noua preşedintă cu toată puterea mea. Mi-aş dori să respectăm toţi rezultatele alegerilor interne ce urmează şi să muncim pentru un rezultat bun în toamnă şi chiar pentru victoria pe care o dorim. Recunosc că m-au îngrijorat unele intervenţii războinice din ultimele zile. Trebuie să analizăm rezultatele cu mult curaj, fără teamă de a fi incomod, şi să tragem consecinţele personale şi structurale. Cătălin a făcut un pas onorabil în această direcţie şi ne-a oferit şansa unui reset. Ce nu avem nevoie e să începem un proces de epurări interne şi o vânătoare de vrăjitoare. Românii nu vor acum de la noi sânge pe pereţi sau o reglare de conturi, ci să fim capabili să ne adaptăm rapid după semnalul de alarmă pe care ni l-au transmis alegătorii noştri”, a afirmat Dominic Fritz.

Zece persoane şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR, până duminică noaptea, când a fost termenul limită de depunere a canidaturilor, între acestea fiind primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, deputatul Cristian Seidler şi activistul Radu Hossu. De asemenea, unul dintre candidaţi este din Diaspora.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *