Dominic Fritz nu candidează la alegerile prezidențiale, deocamdată

Dominic Fritz nu candidează la alegerile prezidențiale, deocamdată

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Dominic Fritz are mari șanse să preia șefia USR, după ce Cătălin Drulă și-a dat demisia ca urmare a rezultatelor slabe obținute la alegerile locale și europarlamentare.

Suntem în prima zi de după alegeri și de astăzi, o spun foarte clar, miza cea mai mare este ca în septembrie această țară să aleagă un președinte de dreapta. Nu există o miză mai mare decât asta. În acest sens, bineînțeles că mă doare să văd că propriul meu partid, USR, a luat un scor care nu se ridică la ambițiile noastre, la ambițiile României și la potențialul pe care îl are USR și Alianța Dreapta Unită. Și de aceea cred că decizia președintelui meu, Cătălin Drulă, de a convoca un congres pentru a alege un nou leadership al partidului este o decizie corectă și asumată. Îl felicit pe Cătălin pentru o muncă incredibil de dificilă pe care a dus-o împotriva sistemului întreg în ultimele luni și sunt sigur că împreună cu el, cu toți colegii din partid vom găsi formula cea mai bună pentru a merge înainte”, a afirmat Dominic Fritz, luni.

Primarul Timișoarei a ținut să precizeze că nu va candida în acest an pentru nicio funcție de stat, cu referire la alegerile prezidențiale.

Vreau să spun foarte clar, eu nu voi candida la nicio funcție în stat în acest an. Dar, în același timp, nici nu pot să stau pasiv într-o situație foarte dificilă pentru USR. De aceea, după nu mult timp de gândire, pentru că azi-dimineață m-a sunat Cătălin Drulă și mi-a transmis că vrea să se retragă din conducere, o să-mi asum o candidatură pentru președinția USR la următorul congres. Voi propune un nou birou național, cu mine ca președinte, și dacă voi primi susținerea colegilor pentru această misiune grea, dar frumoasă, atunci o voi accepta. Subliniez însă că ieri am fost ales primar al Timișoarei, cea mai mare onoare a vieții mele, și prioritatea mea este și va rămâne Timișoara. Sunt primar și voi rămâne primar, nu mă duc niciunde. Dar în același timp nu pot să ignor că da, ieri din Timișoara am transmis acest semnal că este posibil să ne batem cu acest colos și de aceea nu pot să închid ochii în fața faptului că noi, timișorenii, avem o responsabilitate, poate chiar și o vocație de a fi coresponsabili pentru soarta națională. (…) Tocmai am recâștigat primăria pentru încă un mandat de patru ani, nu am planuri pentru ce se va întâmpla în anul 2028 sau 2029. Toată intenția mea este pentru a-mi duce acest mandat de primar la un bun sfârșit. Ce se va întâmpla dup-aia, Dumnezeu știe”, a explicat Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *