Dominic Fritz: “Masura carantinarii Timisoarei trebuie sa fie pe masa pentru că situatia este grava”

Dominic Fritz: “Masura carantinarii Timisoarei trebuie sa fie pe masa pentru că situatia este grava”

Dominic Fritz susține în continuare că Timișoara ar trebui să intre în carantină, din cauza numărului prea mare de cazuri cu noul coronavirus. Într-un interviu acordat în această dimineață pentru Hotnews, primarul Timișoarei a afirmat că ar trebui să se ia în discuție această măsură, pentru că la nivelul orașului situația este destul de gravă.

Situația e îngrijorătoare, avem o rată de peste 8 la mia de locuitori. Dincolo de indicele de 3, nici nu mai avem pârghii să subliniem gravitatea situației și noi suntem la peste 8. Avem peste 200 de cazuri pe zi și suntem în creștere. (…) Am luat carantina în calcul din prima zi de după jurământ. E o măsură dureroasă, dar cu cât o luăm mai repede, cu atât e mai bine. Nu vreau să împingem decizia în viitor, pentru că prelungim agonia. Dar nu e decizia mea, se face pe baza analizelor DSP și până acum nu au ajuns la concluzia că trebuie carantină. Cred că măsura trebuie să fie pe masă și nu trebuie să ne ferim să o luăm“, a declarat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai precizat că la nivelul întregului județ nu mai este niciun pat liber pe Secțiile ATI Covid.

Am vorbit cu medici ATI care îmi spun că din 10 pacienți din ATI reușesc să salveze 1-2. Trebuie să facem tot posibilul să oprim creșterea și fiecare cetățean are o responsabilitate. Fiecare ar trebui să se autocarantineze, să stea acasă cât de mult se poate“, a afirmat Dominic Fritz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *