Dominic Fritz cere demiterea lui Ioan Nasleu de la Piețe, după incendiul de la hala de flori din Piața 700

Dominic Fritz cere demiterea lui Ioan Nasleu de la Piețe, după incendiul de la hala de flori din Piața 700

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Primarul Timișoarei a mers, la mai bine de 12 ore de la incendiu, în Piața 700 la hala de flori. Dominic Fritz a găsit rapid vinovatul de producerea incendiului. Este vorba despre Ioan Nasleu, directorul Piețelor SA, care culmea e  în concediu de cel puțin două săptămâni. Fritz i-a mai cerut in trecut demisia. Nu a primit-o și a reușit să lucreze cu Nasleu. Acum, Fritz cere Consiliului de Administrație al Piețe SA să îl demită.

Hala din Piața 700 nu oferă condiții decente comercianților, iar aceștia sunt nevoiți să se încălzească cu aeroterme pe care le aduc de acasă. De asemenea, zona este păzită în timpul nopții tot de comercianți. Hala de flori din Piața 700 a ars din cauza nerespectării unor reguli elementare de protecție împotriva incendiilor. Prejudiciul și responsabilitățile legale le vor stabili autoritățile în urma anchetei. Cer imperativ Consiliului de Administrație al acestei societăți să convoace o ședință de urgență și să îl demită azi pe dl. Nasleu. Nepăsarea și neprofesionalismul domnului Nasleu putea să ne coste vieți. Vedem ce se întâmplă în țară din cauza instalațiilor electrice improvizate”, a declarat Dominic Fritz.

Fritz l-a luat și pe viceprimarul Cosmin Tabără în “vizita pe teren” de sâmbătă după-amiază. Până atunci, comercianții de flori au curățat hala.

Dl. Nasleu este director de doi ani la Piețe S.A., ar fi putut în acest timp să creeze condiții pentru piața de flori. Nu s-a întâmplat și am ajuns aici. Fosta administrație a închis ochii și la managementul defectuos al societății care a avut pierderi sub conducerea dlui Nasleu. Am realizat un raport de monitorizare și evaluare a activității Piețe S.A. pentru perioada 2018-2020 și situația este critică. Dacă la începutul anului 2019, când dl. Nasleu a preluat conducerea societății, aceasta era pe profit, ulterior situația s-a înrăutățit dramatic. La finele anului 2019, pierderile au depășit 1,2 milioane de lei și acum au ajuns la  peste 2,5 milioane de lei”, a mai declarat Dominic Fritz.

Comercianții care își desfășurau activitatea în hala de flori din Piața 700 își continua activitatea neîntrerupt în această perioadă în condiții de siguranță și vor fi mutați temporar în zona de legume-fructe.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *