Doliu pe scena politică din vestul țării. A murit Sorin Frunzăverde

Doliu pe scena politică din vestul țării. A murit Sorin Frunzăverde

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și unul dintre cei mai importanți politicieni din vestul țării, Sorin Frunzăverde s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 59 de ani. Sorin Frunzăverde a încetat din viață la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în urma unei suferințe îndelungate.

Sorin Frunzăverde, născut la Bocșa pe data de 26 aprilie 1960, a fost unul din cei mai influenți politicieni postdecembrişti ai Caraș-Severinului și ai României. Frunzăverde a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, ocupând de-a lungul anilor de mai multe ori și funcția de ministru. Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică după ce a fost condamnat în urmă cu trei ani în dosarul „Voturi pentru Iohannis”.

În legislatura 2000-2004, Sorin Frunzăverde a fost ales deputat de Caraș-Severin pe listele Partidului Democrat. A demisionat din Parlamentul României la data de 28 iunie 2004. Sorin Frunzăverde a fost președintele organizației județene Caraș-Severin a Partidului Democrat-Liberal încă de la înființare. În 2011 a fost ales prim-vicepreședinte al Biroului Permanent Național al Partidului Democrat-Liberal, funcție pe care a păstrat-o până în 28 martie 2012, când a anunțat demisia sa din PDL și trecerea la PNL. La congresul PNL din 2012 a fost ales în funcția de vicepreședinte al partidului, funcție pe care a fost reales și la congresul extraordinar din iunie 2014. În 2007 Frunzăverde a fost ales deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidând pe listele Partidului Democrat pe prima poziție.

A candidat la alegerile locale din 2008 pentru postul de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, obținând 43,8% din voturile valabile. Ca urmare a alegerii sale în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Frunzăverde a demisionat din Parlamentul European.

La alegerile locale din 2012 obține un nou mandat ca președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, cu 47,8% din voturile valabil exprimate.

În vara lui 2015, Sorin Frunzăverde a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că și-ar fi folosit influența de președinte al forului județean pentru a aduce un număr mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidențiale din 2014. În 2016, Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

Sursa foto: Agerpres