Patru zimbri aduşi în Banat după 200 de ani de la dispariţie, UCIŞI de câini sălbatici. Ce s-a întâmplat

Patru zimbri aduşi în Banat după 200 de ani de la dispariţie, UCIŞI de câini sălbatici. Ce s-a întâmplat

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
zimbri

Zeci de zimbri au fost aduşi în Banat, în urmă cu aproximativ un an, după 200 de ani de la dispariţia din această zonă. Mamiferele trăiesc în comuna Armeniş, judeţul Caraş-Severin, în Munţii Ţarcu. Din păcate, recent patru exemplare au murit, asta pentru că au fost omorâte de câini sălbatici.

Potrivit reprezentanţilor WWF-Rewilding, cei mai slăbiți dintre zimbri au fost alungați din turmă, ceea ce i-a făcut extrem de vulnerabili, drept urmare, au căzut pradă unei haite de câini hoinari ce s-a format în zonă. Este vorba de o haită de 15 câini sălbatici, despre care echipa WWF spune că este “în prezent, cel mai puternic grup de prădători din zonă, făcând competiție neloială lupilor de aici”. De altfel, şi localnicii se plâng de faptul că le-au dispărut din oi, din cauza acestor câini.

Tocmai de aceea, WWF România spune că este nevoie de măsuri necesare pentru diminuarea numărului de câini hoinari din sălbăticie. “Faptul că acești câini au ajuns să prădeze cel mai mare mamifer din Europa, printre care și primul pui conceput și adus pe lume în libertate în zona Banatului montan, este încă o dovadă a pericolului pe care îl reprezintă pentru fauna sălbatică și nu numai. În zona parcului Natural Vânători Neamț, spre exemplu, acolo unde 20 de zimbri trăiesc în mediul natural, există și o haită de lupi, însă aceasta nu a atacat zimbrii de acolo. Incidentele din Măgura Zimbrilor ne atrag atenția asupra unei probleme insuficient abordate de către autoritățile competente”, transmit reprezentanţii WWF România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *