Doi irakieni călăuziţi de un argentinian, opriţi la frontieră

Doi irakieni călăuziţi de un argentinian, opriţi la frontieră

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii de frontieră timișeni au prin doi cetățeni irakieni, o femeie și fiul acesteia minor, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean argentinian.

În data de 15.07.2019, în jurul orei 02.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia – judeţul Timiș au observat un microbuz înmatriculat în Germania care se îndrepta spre comunicația DN 59A. Poliţiştii de frontieră l-au oprit pentru control pe drumul dintre Jimbolia și Cărpiniș şi au constatat că la volanul mijlocului de transport se afla un cetățean argentinian, iar în interior erau două persoane, o femeie şi un copil”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Pentru că nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră i-au fost condus la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului este cetăţean argentinian, în vârstă de 60 de ani, cu permis de ședere în Germania, iar pasagerii sunt cetățeni din Irak, o femeie în vârstă de 25 de ani și un minor de 8 ani, fiul acesteia.

Cei în cauză au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei, unde se afla familia femeii. ”În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autovehiculului, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, mai transmit polițiștii de frontieră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *