Doi interlopi și un polițist din vestul țării, arestați pentru trafic de migranți. Suma primită de la fiecare cetățean străin

Doi interlopi și un polițist din vestul țării, arestați pentru trafic de migranți. Suma primită de la fiecare cetățean străin

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0
catuse

Într-un oraș din vestul țării, polițiștii sunt mână în mână cu interlopii. Ieri, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții în județul Arad, cu scopul destructurării unei rețele specializate în traficul de migranți. 12 persoane au fost audiate la sediul DIICOT Arad, iar șase dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore.

Miercuri, 13 iunie, acestea au fost prezentate cu propunere de arestare preventivă magistraților din cadrul Tribunalului Arad. Judecătorii au decis ca doar trei dintre aceștia să fie arestați preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de migranți, doi interlopi – Adrian George Purcariu și Rareș Chebeleu, precum și un polițist local din orașul Arad – Florin Petrișor Gîd.

Ceilalți trei au fost arestați la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua primea între 1.000 și 2.000 de euro de la fiecare migrant care voia să ajungă ilegal în spațiul Schengen.

Conform unui comunicat transmis marţi de DIICOT, în perioada iulie 2017 – februarie 2018, trei suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alţi suspecţi, iar în intervalul noiembrie 2017 – februarie 2018, la date diferite şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au traficat în patru rânduri un număr de 61 de migranţi – minori şi adulţi – spre ţări din Spaţiul Schengen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *