Doi copii si o femeie, care locuiau in acelasi bloc din Timisoara, morti in urma unei operatiuni de dezinsectie

Doi copii si o femeie, care locuiau in acelasi bloc din Timisoara, morti in urma unei operatiuni de dezinsectie

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Incident șocant la Timișoara. Doi copii, unul de doar nouă zile și altul de trei ani, precum și mama băiețelului mai mare, în vârstă de 29 de ani, au murit, în ultimele trei zile. Toți cei trei locuiau într-un bloc aflat pe str. Mioriței, nr. 8, din Timișoara, iar recent în imobil au fost efectuate servicii de dezinsecție și deratizare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, astăzi, în jurul orei 12.40, salvatorii au fost informați de către Serviciul de Ambulanță Timiș cu privire la faptul că, într-o perioada scurtă, începând de vineri, 15 noiembrie, au avut loc trei decese. De asemenea, încă doi micuți au fost internați la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara, existând suspiciunea unei cauze toxice.

În acest caz, Serviciul de Ambulanță Timiș a anunțat DSP Timiș, precum și Poliția Timiș. Din partea ISU Timiș s-a deplasat echipajul CBRN care efectuează măsurători în toate apartamentele.

La ora 14.00, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus patru etaje). De asemenea, toate persoanele care locuiesc în bloc au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a li se recolta analize medicale, ca și măsură preventivă.

Totodată, se vor executa cercetări chimice și la alte locații identificate de IPJ Timiș.