Doi chinezi au rămas la vama Jimbolia fără bani

Doi chinezi au rămas la vama Jimbolia fără bani

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Doi chinezi au rămas la vama Jimbolia fără bani. Asta după ce polițiștii de frontieră le-au confiscat73.560 euro şi 52.000 Coroane Cehia. Valuta era ascunsă și nedeclarată la intrarea în România.

Cei doi cetățeni chinezi, în vârstă de 32 și 33 de ani, s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, pe sensul de intrare în țară cu o mașină, înmatriculată în Cehia. La efectuarea formalităților de frontieră cei doi au declarat că au la ei 20.000 de euro, reprezentând plafonul vamal permis de legislația română.

Având suspiciuni cu privire la bunurile transportate, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit, ocazie cu care a descoperit ascunsă în diferite locuri din autoturism şi în bagaje celor doi, pe lângă suma de bani declarată, 73.560 euro şi 52.000 Coroane Cehia. Cei 20.000 de euro declarați și deținuți în conformitate cu prevederile legale au fost restituiți cetățenilor chinezi, iar valuta care nu a fost declarată la intrarea în țară a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală. Totodată, bărbații au fost sancționați cu amendă în valoare de 8.000 de lei“, transmit polițiștii de frontieră timișeni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *