Doctorul Vlad Alexandrescu a venit din Franța pentru a-i instrui pe medicii timișoreni în chirurgie endovasculară

Doctorul Vlad Alexandrescu a venit din Franța pentru a-i instrui pe medicii timișoreni în chirurgie endovasculară

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” Timișoara i-a acordat titlul de Profesor doctorului Vlad Adrian Alexandrescu. Medicul a acceptat invitaţia de a participa ca lector la programul de instruire în chirurgie vasculară și endovasculară desfăşurat la Clinica de Chirurgie Vasculară și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Județean Timiș și la Centrul Pius Brânzeu.

Vizita doctorului Vlad Adrian Alexandrescu la Timișoara a avut loc, în perioada 21-22 noiembrie.

Medicul Vlad Alexandrescu este unul din pionierii prestigioși ai conceptului Angiozoamelor în chirurgia vasculară este demonstrat că poate să aducă un beneficiu pacienților revascularizati prin tehnică endovasculară. Conceptul Angiozoamelor, un concept foarte controversat, este utilizat de puțin timp în boală arterială periferică și poate salva membrele inferioare de la amputație.

Încă din 2005 acesta a promovat revascularizarea țintită pe angiozoame a membrelor inferioare că tratament vascular preferențial în ulcerele neuro-ischemice ale piciorului diabetic, în cadrul abordării instituționale multidisciplinare.

Din 2014, dr. Vlad Alexandrescu urmează o carieră academică la spitalul CHU Sart-Tilman, Universitatea din Liège unde a și susținut doctoratul.

Vizita medicului Vlad Alexandrescu aduce prestigiu Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, face posibilă realizarea unor intervenții endovasculare în premieră națională împreună cu colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară și stă la baza realizării unor proiecte de cercetare.

”Vizita dr. Vlad Alexandrescu a fost un minunat prilej de a află informații utile despre tema mea de doctorat direct de la pionierul conceptului Angiozoamelor în Boală arterială periferică!”, a precizat dr. Mircea Ionuț Popițiu din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară.
Gh. M.