Doctorul Mihai Ionac îi răspunde managerului Marius Craina!

Doctorul Mihai Ionac îi răspunde managerului Marius Craina!

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Prof. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, răspunde managerului unităţii sanitare, prof. dr. Marius Craina, tot pe Facebook, după scandalul de la spital, iscat cu câteva zile în urmă.

“Domnule manager, chirurgia vasculară este specialitate de sine stătătoare de doar 15 ani în Romania, de care este mare nevoie: 15% din persoanele peste 65 de ani suferă de boală vasculară periferică. Aritmetica simplă ne arată că în țară avem peste o jumătate de milion de pacienți vasculari, la care corespund în zona deservită de secția noastră, din păcate singura din vestul tării, circa 70 000 de pacienti. Fără diagnostic si tratament ei ajung la amputatii, paralizii sau decedează. Acestea sunt provocările reale la care noi, ca unitate de elită cum vă place să spuneti, ar trebui să răspundem.

Fiind date relativ simple, eu pur si simplu nu pricep reacția Dvs., nu înțeleg ce vă mână în luptă să negați evidența.

Afirmatiile dezonorante făcute publice de o mână de angajați ai spitalului nu mă reprezintă. Citind însă “scrisoarea deschisă”, constat cu stupoare că nu erau de ajuns invectivele proferate de cele 3 angajate ale Dvs., de care vă folosiți în mod lipsit de onoare și împreună cu care ați declanșat o isterie absurdă, degradantă.

Din nou, tot ce am construit, tot ce am învățat, toată priceperea pe care am acumulat-o nu contează nici în ochii Dvs. și nici a celor câțiva justițiari cu pixul pe hârtie. Sunt mândru de împlinirile mele, atât cele din țară, cât și de cele recunoscute atât de pregnant în străinătate. O fi mult, o fi puțin, apreciați dumneavoastră. Cred cu tărie că nimic din tot ce am făptuit nu era posibil dacă în jurul meu nu aveam oameni minunați, dedicați și ambițioși, dacă nu eram exigenți, dacă nu ceream totdeauna mai mult și asta în primul rând de la mine.

Sub această agresiune brutală, inexplicabilă, m-am exprimat nepotrivit, fără a folosi însă expresiile și jignirile care mi-au fost atribuite. Am fost orgolios, nu sunt eu cel chemat să pună etichete, oamenii pot să aprecieze singuri și sunt convins de justetea judecatii lor. Sunt convins că nu sunt singurul care, într-o situație tensionată, se exprimă nepotrivit și regret asta. Sunt însă și mai convins că asemenea situații nu ar exista dacă am dovedi decență, puțină eleganță, dacă am comunica, dacă am căuta o cale de înțelegere și mai ales dacă ne-am asuma cu adevărat responsabilitățile pe care le avem, acolo unde se așteaptă asta de la fiecare dintre noi”, scris prof. dr. Mihai Ionac, pe Facebook.

Gh. M.