Doctor Honoris Causa Artis al UVT pentru prof. dr. Constantin Chiriac. UVT se implică în TM2021

Doctor Honoris Causa Artis al UVT pentru prof. dr. Constantin Chiriac. UVT se implică în TM2021

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Luni 16 aprilie, Universitatea de Vest Timişoara a avut loc ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa Artis prof. dr. Constantin Chiriac, care a fost și membru al comitetului de selecție și monitorizare a orașelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, în perioada 2010 – 2012.

Prof. univ. dr. Constantin Chiriac este președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” (Sibiu).  Actor apreciat și iubit de public, manager eficient, om de cultură activ și respectat în lumea artistică, acesta a devenit membru de onoare al comunității UVT, fiind învestit cu titlul de Doctor Honoris Causa Artis al Universității de Vest din Timișoara. Unul dintre programele importante cu care Universitatea de Vest se va implica în amplul proiect Timișoara – Capitala Culturală Europeană este Școala de vară „Leadership cultural“, prin care UVT își propune să formeze specialiști în managementul evenimentelor culturale.

Am încercat să aducem în oraşul nostru diferite pârghii pentru a ajuta Timişoara Capitală Culturală Europeană. Astfel, împreună cu prof. Chiriac, vom organiza în perioada 1 -7 iulie, o şcoală de vară „Leadership cultural“, prin care UVT își propune să formeze specialiști în managementul evenimentelor culturale, fiindcă e o nevoie foarte mare de leadership în domeniul cultural. De aceea domnul profesor va fi implicat foarte mult în acest proiect. Va aduce personalităţi de anvergură ale lumii culturale care vor pregăti viitorii decidenţi culturali în Timişoara. Vor fi diferite cursuri şi traininguri. Şcoala de vară se va transforma într-un maester în management cultural, fiindcă de asemenea este mare nevoie de asta”, a a spus prof. dr. Marilen Pirtea. „În acest mare program este nevoie de dialog şi implicare. E important ce va fi în 2021, dar şi ce va rămâne după acest an, din acest proiect foarte important pentru Timişoara. Cum se va schimba oraşul şi cum va găsi acel limbaj prin care cultura va deveni un motor de dezvoltare comunitară”, a spus prof. Chiriac. În cadrul şcolii de vară, prof. univ. dr. Constantin Chiriac a acceptat să fie unul dintre mentori. De asemenea, UVT, împreună cu prof. Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, va organiza și o conferință menită a facilita transferul de know-how și de bune practici în implementarea proiectului Timișoara 2021.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *