DNA Timișoara: O șefă din Ministerul Agriculturii care a luat șpagă de 36 ori și-a recunoscut faptele

DNA Timișoara: O șefă din Ministerul Agriculturii care a luat șpagă de 36 ori și-a recunoscut faptele

- in Actualitate, Agricultura, Eveniment, Locale, Stiri
0

DNA Timișoara anunță că o șefă din Ministerul Agriculturii, care a luat șpagă de 36 de ori, și-a recunoscut faptele. Este vorba de Livia Ciobanu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care este acuzată de luare de mită, în formă continuată.

În perioada mai 2018 – februarie 2021, în calitatea menționată, inculpata Ciobanu Livia ar fi primit de la o persoană cu funcție de conducere la nivelul unei direcții județene pentru agricultură (martor), suma totală de 52.000 de lei și un laptop, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie (cumpărarea de autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică). Suma totală de 52.000 lei ar fi fost primită direct și prin intermediari, banii fiind primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum și prin mandat poștal on-line (între 1.500 și 3.000 de lei/lunar)”, a informat DNA Timișoara.

În comunicatul de presă se mai arată faptul că femeia, în prezența avocatului, a declarat că recunoaște faptele comise, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia. Și anume, „2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat”.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *