„DKMT Judo Camp” a avut loc în weekend

„DKMT Judo Camp” a avut loc în weekend

- in Locale, Sport, Stiri
0

Cel de-al treilea stagiu de pregătire organizat în vestul ţarii de cluburile de judo ACS Pro-Motrica şi ACS Sentoki din Timişoara a avut loc în acest weekend. Participanţi au fost 120 de sportivi din 11 cluburi: 2 din Ungaria, 9 din România (Arad, Lugoj, Timişoara). Cel mai mare stagiu de pregătire de judo din regiunea Dunare-Criş-Mureş-Tisa, pentru sportivi între 9 si 14 ani, a avut loc la Buziaș, în weekend.

 „Toţi judoka participanţi au acumulat o experienţă deosebită în vederea felului şi abordării luptei pe tatami. Fiecare antrenament din cele 4 zile de stagiu poate fi echivalat cu un concurs internaţional, ceea ce este o valoare deosebită pentru sportivii de această vârstă”, a declarat organizatorul acestui eveniment: prof. Ion Emilian Mircea – preşedintele clubului timişorean de judo ASC Pro-Motrica.

Ineditul şi unicitatea acestui stagiu au fost cele două elemente ale organizării: toţi sportivii şi antrenorii au fost cazaţi în sala de sport din Buziaş, unde au dormit pe saltele de judo, cu saci de dormit, în condiţii impecabile de confort şi igienă;participarea tuturor sportivilor a fost gratuită.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul incontestabil şi implicarea totală a primarului din Buziaş – domnul Sorin Munteanu, a directorului sportiv al sălii de sport Victoria din Buziaş – domnul Florin Bătrânu şi mai ales implicarea financiară şi morală a părintilor sportivilor din cluburile organizatoare.

Următorul eveniment similar va fi organizat în luna mai şi va fi un stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatele Naţionale de Judo.

Gh. M.