Disperarea medicilor de familie din Timiș continuă și în august?

Disperarea medicilor de familie din Timiș continuă și în august?

- in Locale, Sanatate, Stiri
0

Medicii de familie din Timiș continuă să fie disperați, din cauza problemelor nesfârșite create de sistemul electronic SIUI al cardului de sănătate. Pentru ca situația să fie și mai gravă, ei spun că se încheie luna și nu reușesc să își descarce personalizarea de la casa de asigurări. Documentul arată ce modificări au apărut în lista de pacienți înscriși.

Se încheie luna și nu reușesc să îmi descarc personalizarea de la casă de asigurări, este ceea ce ne arată ce modificări au apărut în lista de pacienți înscriși, cine a rămas asigurat și cine nu mai este asigurat precum și categoria de asigurat. La importul personalizării mi-au dispărut toți înscrișii, lista zero! Dacă lucrurile nu se remediază până în ultima zi a lunii iulie, voi fi nevoită să lucrez pe lista actualizată pentru luna mai și voi riscă să acord servicii unui neasigurat sau mai grav, să nu pot acorda servicii unui asigurat care apare neasigurat în baza mea, așa cum s-a întâmplat azi cu o pacientă. Aceasta, deși angajată de 2 luni, apare neasigurată și prin nefuncționarea sistemului nu s-a putut verifică calitatea de asigurat, neputând să fac nici importul personalizării! Am fost nevoită să trimit pacienta la casă de asigurări. Pentru pacienții care vin cu cardul blocat, deblocarea cardului nu se mai poate realiza la cabinet deoarece serviciul de suport al CNAS nu răspunde și trebuie să trimitem pacienții la casă de asigurări pentru deblocare card. Așteptăm cu groază începutul lunii august care înseamnă perioada de raportare să nu se repete ce s-a întâmplat în iulie”, a declarat dr. Elisabeta Spătaru, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie din Timiș.

Reprezentanții casei de asigurări i-au promis sprijin. ”Am fost la casă și au încercat să îmi descarce pe stik, dar nu au reușit. Mi-au promis că vor încerca și dimineață la prima oră și îmi trimit email. E o nebunie”, a explicat dr. Elisabeta Spătaru, PMF Timiș.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *