Discurs emoționant al eurodeputatei umaniste, Maria Grapini, la statuia lui Avram Iancu, la 149 de ani de când Crăișorul Munților a urcat la cer

Discurs emoționant al eurodeputatei umaniste, Maria Grapini, la statuia lui Avram Iancu, la 149 de ani de când Crăișorul Munților a urcat la cer

- in Locale, Social, Stiri
0
Sâmbătă  la Timișoara a fost comemorat Avram Iancu, Crăișorul Munților, la 149 de ani de când s-a ridicat la cer. Organizator a fost Asociația “ Avram Iancu”. Invitat special a fost eurodeputatul umanist, Maria Grapini, care a ținut un discurs emoționant la statuia lui Avram Iancu, de la Școala gimnazială nr. 19, de pe bv. Cetății.
Grapini și ceilalți membri ai asociației prezenți la eveniment s-au arătat dezamăgiți că nici un oficial din administrația locală, județeană sau parlamentari de Timiș nu au fost prezenți la  manifestare.
Grapini a declarat: “Patriotismul nu se manifestă prin vorbe, ci prin fapte! Politicienii trebuie să își arate patriotismul prin acțiuni concrete. Astăzi sunt aici la acest eveniment de suflet unde am fost invitată, iar duminică, 12 septembrie, voi fi la Țebea. Avram Iancu a plecat de 149 de ani dintre noi, dar a lăsat în inimile românilor și a generațiilor următoare idea de înalt patriotism. “O națiune nu poate exista dacă nu își iubește țara!” Asta o spun și acolo, în Parlamentul European, de multe ori. Avram Iancu ne- a dat o lecție de istorie pe care suntem obligați să o transmitem mai departe. Dacă nu îți iubești țara, nu aparții țării. Asta o spun mereu. A iubi țara nu înseamnă a declara, ci înseamnă a face! Regret că astăzi, aici, când îl comemorăm pe Crăișorul Munților, suntem așa puțini !“, a fost o parte a discursului eurodeputatei umaniste Maria Grapini.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *