Directorul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara: După un an de controale, ni s-a făcut dreptate

Directorul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara: După un an de controale, ni s-a făcut dreptate

Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, anunță că instituția pe care o conduce a avut parte, în ultimul an, de o serie de verificări din partea instituțiilor de control. Asta după ce Centrul de Proiecte a fost acuzat că evaluatorii externi și-ar fi dat unii altora finanțări.

Zilele trecute s-a încheiat un episod care ne-a obosit profund și ne-a adus un prejudiciu de imagine cu totul nemeritat și nedrept. Pe scurt: am fost acuzați că evaluatorii externi cu care colaborează Centrul de Proiecte își dau unii altora finanțări, iar acum, un an de controale mai târziu, ni s-a făcut dreptate și s-a dovedit că acuzațiile nu au niciun fundament. Pe lung, în 2022, o nemulțumire personală cu privire la evaluarea unui proiect cultural, exprimată public, a fost ulterior folosită pentru a discredita Centrul de Proiecte și pentru a destabiliza munca echipei mele. Au urmat articole tendențioase, petiții și sesizări peste tot unde puteau fi depuse petiții și sesizări. Pe lângă rea-voință, toate trădau o înțelegere cel mult aproximativă a mecanismelor de finanțare publică a culturii și a felului în care se derulează evaluarea și selecția proiectelor pe care le finanțăm. În urma sesizărilor au urmat controalele, mai toate controalele posibile, inclusiv de la Camera de Conturi Timiș și DNA și, pe rând, culminând cu ordonanța de clasare – încetarea urmăririi penale fără trimitere în judecată, deoarece s-a constatat că infracțiunile sesizate nu au existat în realitate – ni s-a făcut dreptate”, a declarat Alexandra Rigler.

Totodată, directorul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara a adăugat că imaginea instituției a fost terfelită.

Cum recuperăm însă – dincolo de timpul investit de către toate părțile în soluționarea acestor sesizări – imaginea noastră, a fiecăruia dintre cei vizați, experți culturali respectați? Cred că așa ca până acum: continuând să ne facem treaba cât putem de bine și rămânând atenți la feedback-ul constructiv, pentru că știm că orice proces și orice instrument e perfectibil. De altfel, lucrăm în continuare. Acum, de exemplu, pregătim încheierea simbolică a anului Capitalei Europene a Culturii. Ne așteaptă niște zile pline și frumoase începând cu 7 decembrie, haideți să ne bucurăm de ele”, a adăugat Alexandra Rigler.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *