Directorul ARR Timiș coordonează mitingul lui Iohannis de la Timișoara. Ce spun liderii PSD și prefectul de Timiș

Directorul ARR Timiș coordonează mitingul lui Iohannis de la Timișoara. Ce spun liderii PSD și prefectul de Timiș

- in Locale, Politica, Recomandari
0

Directorul ARR Timiș, liberalul Sorin Supuran nu renunță să îi facă campanie deschisă lui Klaus Iohannis. Reprezentant al Guvernului Ponta în teritoriu dar și vicepreședinte PNL Timiș, Supuran a fost văzut în mai multe zone ale județului făcând campanie pentru Iohannis. La început de săptămână misiunea lui Supuran s-a schimbat. S-a apucat să dea telefoane de coordonare a mitingului lui Klaus Iohannis, ce are loc peste câteva zile la Timișoara.

Poate nimeni nu afla ce făcea dacă din greșeală, liberalul Sorin Supuran nu l-ar fi sunat pe un social-democrat în loc să sune un membru ACL din Timiș. Supuran i-a cerut interlocutorului să îi spună exact cu câți oameni va veni la mitingul lui Iohannis…  Supuran nu a negat că face campanie electorală pentru Iohannis. Din contră și-a afișat opțiunea până și pe pagina de FB. Liderii PSD din Timiș i-au cerut în cor demisia. Nu s-a întâmplat mare lucru. Vin însă noi amenințări.

Șeful de campanie al PSD din Timiș, Călin Dobra îi cere lui Supuran să facă pasul în lateral. Dobra susține că măsurile vor fi luate cât mai repede împotriva directorului de la ARR.

“Îi doresc mult succes pentru campania lui Ioahnnis, dar nu din postura de reprezentant al guvernului. Trebuie să se gândească foarte bine. După ce a intrat într-o astfel de campanie de mobilizare cred că cel mai bine ar fi să facă pasul în lateral din punct de vedere al reprezentării la nivel guvernamental. Mai mult ca sigur că se vor lua măsuri în cazul lui. Sper să fie cât mai repede”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Titu Bojin, liderul PSD Timiș spune că va cere în mod oficial ca șefii de deconcentrate ce fac campanie politică să fie destituiți din funcții.

“Nu este corect ca cei din funcții de conducere în instituțiile descentralizate ale statului să se implice direct în campanie. Fiecare cetățean are dreptul să voteze, să fie și membru de partid, dar mai puțin să fie în conducerea partidului, ceea ce presupune altceva. Am discutat cu prefectul, o vom face și în mod oficial. Cei ce se ocupă cu campania în timpul programului vor fi destituțiți indiferent că sunt de la PNL, PSD sau PDL. Probabil dorința domnului Supuran de politică e mai mare decât cea de a sta la instituție”, ne-a declarat Titu Bojin, președintele PSD Timiș.

Prefectul de Timiș, Eugen Dogariu susține că va cere explicații oficiale la București pentru acțiunile directorului ARR Timiș, liberalul Sorin Supuran.

“Ei teoretic nu au voie să se implice în campanie, sau să folosească infrastructura agenției pe care o gestionează. Nu au voie să se implice direct în astfel de acțiuni. Sunt o agenție în subordinea miniiterului așa că ne vom interesa de situație și vom cere explicații”, ne-a spus prefectul de Timiș, Eugen Dogariu.

În afara lui Supuran mai există doar doi șefi de deconcentrate liberali în Timiș: Cosmin Costa, director RAR Timiș și Adrian Pășcuță, director IMM Timișoara.