Direcţia Agricolă Timiş a oferit Premiul de excelenţă pentru Emiliana West Rom Dudeştii Vechi

Direcţia Agricolă Timiş a oferit Premiul de excelenţă pentru Emiliana West Rom Dudeştii Vechi

- in Actualitate, Agricultura, Locale, Slider, Stiri
0

Anul agricol 2016 a fost deosebit de bun pentru Emiliana West Rom Dudeştii Vechi, din judeţul Timiş, una dintre cele mai mari ferme din România şi de cel mai mare succes.

Emiliana are 100 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproape 90 de milioane de lei pe an. Deşi este o firmă italiană, este foarte prezentă în comunitatea locală şi la nivelul judeţului Timiş. Emiliana – cea mai mare fermă din Timiş – este o investiţie a unui om de afaceri italian pasionat de agricultură, ce activează cu succes în domeniul prelucrării grasimilior vegetale şi este convins de faptul că în România se poate face agricultură la cel mai înalt nivel. Emiliana a fost înfiinţată în anul 2000 în judeţul Timiş şi activează în regiunea Dudeştii-Vechi – Valcani – Teremia. Ofera locuri de muncă în diverse domenii şi este motorul dezvoltării pentru întreaga zonă. Are un siloz cu o capacitate de 90 de mii de tone şi 1.400 de vaci Limousine şi lucrează 11.000 de ha cu utilajele cele mai performante existente în acest moment. “Banii îi investim în România. Toate inputurile necesare activităţii agricole le cumpărăm de aici din ţară. Ce câştigăm, investim aici. Noi de 15 ani desfăşurăm la Dudeştii Vechi acest business în agricultură. Noi oferim locuri de muncă pentru 100 de angajaţi şi contribuim intens la dezvoltarea zonei. Investim milioane de euro în Timiş. Oferim şanse pentru tineri, fiindcă oferta de locuri de muncă e slabă aici. Avem angajaţi mulţi ingineri tineri. Avem o perspectivă de dezvoltare foarte mare. Facem mult bine”, spune Sebastiano Stoppa, directorul administrativ. Agricultura este primul loc, de aceea Emiliana a luptat foarte mult şi cu acele companii de prospecţiuni.  SC Emiliana West Rom SRL în ultimi 3 ani s-a alăturat populaţiei din zonă în lupta împotriva construirii sondelor de exploatare a hidrocarburilor, nepermiţând accesul firmelor de prospecţiuni, nici contra cost, pe terenurile agricole. E o acţiune la care multe alte firme româneşti nu au aderat, dovedind că şi o firmă considerată străină apără interesele comunităţii din care face parte –a explicat Sebastiano Stoppa.

În 2015, Emiliana West Rom a fost premiată la  Indagra – cel mai mare târg agricol. A fost în topul celor mai de success ferme agricole din România. În 2016, Emiliana West Rom a primit premiul de excelenţă din partea Direcţiei Judeţene Agricole Timiş. “Am avut producţii excelente şi la păioase şi la oleaginoase. La grâu am obţinut o medie de 6.000 de kg la ha, la porumb, 10.000 de kg la ha şi 3.000 kg ha la soia. Prof. dr. Doru Petanec, directorul direcţiei, este un cunoscător al activităţii agricole şi este aproape de fermieri şi ne-a acordat această distincţie de excelenţă. Îi mulţumim. Şi în 2017 ne aşteptăm să avem un an la fel de bun sau  chiar cu rezultate mai bune, iar în continuare Emiliana va investi în comunitatea locală”, a spus Sebastiano Stoppa.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *