Din Paris, la Timişoara: Joie de vivre, din 3 aprilie

Din Paris, la Timişoara: Joie de vivre, din 3 aprilie

- in Locale, Social, Stiri
0

Duminică, 3 aprilie 2016, începe la Timişoara Pedalarea de Primăvară, care va avea conceptul “Joie de vivre!”, concept familiar francezilor, în speță parizienilor.

Parisul este cunoscut prin reglementările și facilitățile mersului pe bicicletă și adoptării unui stil de viață satisfăcător, hedonist. Una din plăcerile acestora o reprezintă întâlnirile relaxante și voioase cu prietenii, mai ales pe malul Senei. Canalul Bega este un simbol al Timișoarei, iar pistele de biciclete realizate de-a lungul acestuia sunt un prilej de pedalare și relaxare în stil parizian. “Ne propunem ca evenimentul să aibă drept punct final de pedalare un mal al Canalului Bega, unde să facem un picnic în stil parizian”, spune Romina Faur.

Programul avut în vedere este următorul:

Întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalațiunii). Cei care nu au încă un număr de bicicletă, vor primi unul în mod gratuit. Strângem în continuare semnături pentru accesul bicicliștilor în toate zonele din oraș. Începând cu ora 10:00, membrii Rotary Club Ripensis vor distribui veste reflectorizante și materiale informative cu privire la siguranța în trafic sub sloganul Alege Viața, un proiect la care parteneri sunt Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș și Fundația Bega. Partenerii sportivi SmartFit Studio vor realiza un spectacol antrenant pentru bicicliști.

De la ora 11:00, vom porni pe următorul traseu: Calea Circumvalațiunii – Str. Gheorghe Lazăr (la stânga) – Bulevardul Cetății – Calea Torontalului – Calea Alexandru Ioan Cuza – Sens giratoriu Mărăști – Strada Oituz – Bulevardul Take Ionescu – Strada Nicu Filipescu – Bulevardul Revoluției din 1989 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului – Bulevardul Corneliu Coposu – Strada Cluj – Strada Arieș – Calea Martirilor 1989 – Bulevardul Liviu Rebreanu -Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Bulevardul General Ion Dragalina – Splaiul Nicolae Titulescu.

“La final, îi invităm pe participanți să ni se alăture pentru un picnic inedit pe malul Begăi, în stil franțuzesc”, spune Romina Faur. Institutul Francez din Timișoara a îmbrățișat conceptul de ”joie de vivre” și vor organiza într-un colț de picnic instrumentarul tipic franțuzesc : coșuleț de paie, față de masă în carouri și alte decoruri; participantii vor putea degusta pâine și brânză franțuzească, împreună cu suc de mere.Vor fi oferite o sumedenie de premii la Pedalarea de Primăvară.