Din 8 martie, STPT scoate vaporașele pe traseu

Din 8 martie, STPT scoate vaporașele pe traseu

- in Locale, Social, Stiri
0

Societatea de Transport Public Timișoara a informat că odată cu venirea primăverii, vor ieşi pe canalul Bega vaporaşele . ”Din 8 martie, sărbătorim sosirea anotimpului călduros prin reluarea curselor regulate cu vaporettele. Acestea vor circula atât în regim de transport public, cât şi în regim de agrement, graficele urmând a fi afişate pe site-ul STPT. Le dorim tuturor călătorii plăcute şi o primăvară frumoasă”, transmit reprezentanții STPT.

Vaporașele vor ieși pentru agrement, dar și pentru călătorii.

Timişoara este singurul oraş din România cu activitate în domeniul transportului public în comun pe apă. Oraşul nostru se înscrie în circuitul oraşelor europene cu tradiţie care pun la dispoziţia publicului călător posibilitatea de a se deplasa în regim de transport în comun pe apă.

Începând cu data de 4 octombrie, Societatea de Transport Public Timişoara a scos la apă cele şapte vaporaşe, pentru a efectua curse de transport public pe canalul Bega. Cursa inaugurală a avut loc în 4 octombrie. Vaporaşele circulă în regim de transport în comun cinci zile pe săptămână, de luni până vineri, sfârşitul de săptămână fiind destinat curselor de agrement, care vor fi efectuate cu un vaporaş.

Contravaloarea unei curse cu vaporaşele va fi de un leu, iar biletele vor fi cumpărate de la un angajat al S.T.P.T., fiecare vaporaş fiind dotat cu casă de marcat. Categoriile sociale beneficiare de gratuităţi pe transportul public local vor circula gratuit. Persoanele care beneficiază de gratuități este necesar să prezinte, la urcare în vaporetto, actele care stau la baza acordării gratuității. Programul curselor va fi afişat în staţiile de pe canalul Bega şi pe www.stpt.ro.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *