Digitalizare pe bani europeni pentru firmele din vestul țării

Digitalizare pe bani europeni pentru firmele din vestul țării

Firmele din vestul țării pot primi fonduri europene pentru a se digitaliza. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, împreună cu Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor și a Comunicațiilor (TIC) și Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, pe scurt Consorțiul DIGIVEST, a lansat un nou apel de selecție destinat întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care pot beneficia de servicii-suport pentru digitalizare. Serviciile oferite sunt finanțate în proporție de 100% prin acest apel.

Apelul este destinat firmelor care activează în sectoarele de specializare inteligentă, identificate în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest pentru perioada 2021-2027: Agroalimentar, Eficiență energetică și construcții sustenabile, Industrii culturale și creative, Manufactură, ICT și Automotive, Turism, Sănătate și calitatea vieții.

Credem și investim în digitalizare, prin Consorțiul DIGIVEST și prin Programul Regional Vest, prin apelurile pe care le-am lansat deja și prin altele pe care le pregătim, atât pentru zona privată, cât și pentru cea publică. Este al doilea apel prin DIGIVEST și încurajez firmele din regiune să profite de această oportunitate. Am gândit totul în pași foarte simpli pentru beneficiari, inclusiv procesul de aplicare, care se face prin completarea unui formular online, iar firmele au doar de câștigat, le ajutăm să crească și să se dezvolte prin serviciile oferite”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Doritorii au două luni la dispoziție pentru a aplica în cadrul apelului DIGIVEST, până în data de 30 august, ora 17:00. DIGIVEST beneficiază de un buget de 2,5 milioane euro, inițiativa bucurându-se de finanțare prin Programul Europa Digitală și prin Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), în proporții egale. Consorțiul DIGIVEST își propune să faciliteze creșterea maturității digitale a 127 de IMM-uri și 7 instituții publice din Regiunea Vest până la finalul anului 2025.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *