Digitalizare în Primăria Timișoara! Se scanează o mulțime de acte din arhiva instituției

Digitalizare în Primăria Timișoara! Se scanează o mulțime de acte din arhiva instituției

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Dominic Fritz se laudă cu faptul că proiectul privind digitalizarea Primăriei Timișoara se desfășoară în bune condiții. Mai precis, în acest moment se scanează o mulțime de acte din arhiva instituției.

De jumătate de an am început digitalizarea actelor din arhiva primăriei. 5.000 de bibliorafturi în această etapă pe care o terminăm în decembrie. E o premieră pentru administrația locală timișoreană. Facem acest pas de normalitate pentru o primărie de secol XXI. Este unul din mai multe proiecte de digitalizare pe care le realizăm cu finanțare europeană sau din bugetul local”, a explicat primarul Timișoarei.

Dominic Fritz a precizat că, în prezent, este foarte greu să găsești un document în arhiva instituției. Dar acest lucru se va schimba odată cu scanarea bibliorafturilor.

Mii și mii, zeci de mii de bibliorafturi sunt aici, în arhiva primăriei. Dacă vrei să cauți un document, asta înseamnă foarte mult timp până când îl găsești. Noi acum am pornit un proiect în care digitalizăm peste 5.000 de bibliorafturi aici, în primărie. O firmă externă le ia de aici, le scanează și le trece printr-un software. Asta înseamnă că dacă cauți un fragment de text, nu trebuie să citești documentul ca să-l și găsești. Ăsta este doar unul dintre multele noastre proiecte de eficientizare a administrației, să facem ca să funcționeze mai rapid, și de digitalizare, pentru că vrem să trecem și cu această administrație locală în secolul 21, așa cum merită Timișoara”, a declarat edilul-șef.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *