DHL, un an pe Aeroportul Internațional Timișoara

DHL, un an pe Aeroportul Internațional Timișoara

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0

DHL a sărbătorit un an de la inaugurarea terminalului cargo din incinta Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara.

DHL a înfințat în urma cu un an un centru logistic de transport aerian al mărfurilor la Aeroportul Internaţional Timişoara. În cadrul parteneriatului cu Aeroportul Internaţional Timişoara, compania DHL operează cu o aeronavă dedicată pentru transportul de marfă, zboruri zilnice pe aeroportul Timişoara. “Este un sediu modern, dotat la standardele internaționale de calitate DHL. Azi inaugurăm exact un an de la deschidere. În acest an am reușit să creștem volumele care intră și ies cu mai mult de 20%. În același timp volumele de marfă tranzitate prin AIT au crescut cu mai mult de 55%. Această investiție care a totalizat aproape 1,5 milioane euro a fost realizată datorită volumelor pe care o anticipam la acel moment. DHL Timișoara operează un zbor pe zi, de la Budapesta până la Timișoara și înapoi. Aterizarea are loc în jurul orei 10 și decolarea cu exportul care trebuie integrat în rețeaua DHL se întâmplă în jurul orei 20, de cinci ori pe săptămână, de luni până vineri”, spune Luigi Vendrami, director operațiunea DHL România.

Compania DHL are o experienţă de peste 23 de ani pe piaţa din România, operează aeronave proprii SAB34, precum şi o flotă de maşini pentru a oferi o acoperire la nivel naţional de 100%. DHL a desfăşurat la Aeroportul Internaţional Timişoara şi investiţii în infrastructura specifică, realizând un terminal de procesare mărfuri dotat cu 16 porţi de încărcare-descărcare.

Mărfurile de diferite tipuri – mărfuri generale, poştă, coletărie – sunt preluate, procesate la aeroport şi, prin intermediul companiilor partenere, transportate rapid de la Timişoara către alte aeroporturi până la destinaţia finală. Transportul mărfurilor se realizează prin companiile aeriene partenere, respectiv, prin firme de curierat de prestigiu internaţional.

Aeroportul dispune de camere de depozitare echipate adecvat şi de personal calificat pentru desfăşurarea activităţii cargo.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *