Dezbatere despre legea antifumat și reglementările privind garanțiile produselor, organizată de Camera de Comerț Timiș pentru firmele din județ

Dezbatere despre legea antifumat și reglementările privind garanțiile produselor, organizată de Camera de Comerț Timiș pentru firmele din județ

- in Actualitate, Economie, Locale, Slider, Stiri
0
florica chirita

Zeci de firme din întreg județul participă, mâine, la un nou seminar-dezbatere interactiv organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. De data aceasta, se va discuta despre legea antifumat, prevenirea și combaterea încălcării normelor privind siguranța alimentelor și protecția consumatorului, dar și despre asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Mai ales că se apropie Sărbătorile Pascale, iar oamenii intră în febra cumpărăturilor.

Seminarul are loc cu începere de la ora 11.30, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri. La eveniment vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, cărora firmele participante pot să le adreseze întrebări.

Astfel, Daniel Tudorescu, șef Serviciu Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, va vorbi despre cum poate fi combătută evaziunea fiscală și transportul ilicit de animale, produse agroalimentare și de origine animală. Pentru că au început să se deschidă primele terase, Viorel Banda, din cadrul DSV Timiș, va discuta despre cerințele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor privind funcționarea teraselor și a fast-food-urilor și comercializarea produselor de origine animală specifice Sărbătorilor Pascale.

“Dat fiind faptul că se apropie sărbătorile pascale, vom vorbi în cadrul dezbaterii de mâine despre precizările privind etichetarea produselor alimentare, dar și despre modificarea legii cu privire la produsele cu garanții asociate, modificare care a intrat în vigoare la începutul lunii martie. Subiectele sunt de interes atât pentru operatorii economici, cât și pentru consumatori, mai ales că oamenii cumpără cadouri pentru sărbători, iar legislația este recent modificată”, a precizat Marinela Iliaș, comisar șef adjunct în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, care va susține mâine o prezentare.

Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș, a venit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cu o veste bună pentru agenții economici din județ. “Avem acceptul instituțiilor care au participat la seminariile organizate în acest an de a înființa un birou unic, care va fi deschis la data de 1 mai. Mediul de afaceri l-a privit cu interes și astfel sperăm să luăm o presiune de pe umerii agenților economici, de a nu mai umbla de la o instituție la alta pentru informații primare”, a precizat Florica Chiriță.