Dezastru pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Lucrările se degradează pentru că nu are cine să le întrețină Foto

Dezastru pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Lucrările se degradează pentru că nu are cine să le întrețină Foto

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Este dezastru pe tronsonul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, cuprins între Holdea și Ilia, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul, în vara anului trecut, cu firma care a realizat lucrările. Asociația Pro Infrastructură a efectuat, recent, mai multe fotografii pe acest tronson, în care poate fi observată jungla din zonă. Asta pentru că lucrările au început să se degradeze.

După rezilierea tronsonului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva de către CNAIR în august 2019, astăzi putem spune că finalizarea lucrărilor și întreținerea ”sunt admirabile, sublime, dar lipsesc cu desăvârşire”. Se poate observa asta în imaginile atașate, unde cât de curând peisajul va putea fi ușor confundat cu unul de junglă. CNAIR a afirmat (după rezilierea abuzivă și ilegală a contractului despre care am scris în repetate rânduri) că va executa garanția constructorului și va finaliza lucrările din afara corpului autostrăzii din respectivele sume.  Însă adevărul este că sumele nu au fost executate de Compania de Drumuri, ba chiar există toate premisele pentru a fi buni de plată față de constructor în urma proceselor ce se află în prezent pe rolul instanțelor. În tot acest timp lucrările se degradează, sistemul de scurgere a apelor nefiind finalizat în totalitate, iar lipsa gardurilor exterioare de protecție mențin valabile restricțiile aberante de viteză de pe autostradă. Constructorul autostrăzii nu poate decât să se bucure în aceste condiții, având acum noi motive în instanță să justifice eventualele deficiențe cu lipsa de întreținere”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

În aceste condiții, reprezentanții ONG-ului au solicitat CNAIR să intervină de urgență pentru remedierea lucrărilor nefinalizate și pentru realizarea unei întrețineri corespunzătoare a lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva.

Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *