Dezastru găsit de polițiștii locali pe două șantiere din Timișoara. O firmă care colectează deșeuri, amendată drastic

Dezastru găsit de polițiștii locali pe două șantiere din Timișoara. O firmă care colectează deșeuri, amendată drastic

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au continuat în ultima perioadă verificările pe linie de mediu și șantiere.

Astfel că, la finalul lunii trecute, s-a constat că o firmă care executa lucrări de construire pe Strada Augustin Coman nu a realizat sortarea pe categorii de deșeuri, depozitându-le amestecat într-un container, fapt pentru care a fost sancționată cu amendă în valoare de 60.000 lei. Societatea care a colectat deșeurile amestecate în vederea eliminării lor a fost, de asemenea, sancționată 60.000 lei.

Controalele au continuat și la punctul de lucru al firmei care se ocupă cu colectarea deșeurilor, pe Splaiul N. Titulescu, constatându-se că pe terenul adiacent sunt depozitați aproximativ 200 metri cubi de deșeuri, inclusiv vegetale, nerespectându-se astfel autorizația de mediu, fapt pentru care societatea a fost sancționată și cu amendă în valoare de 100.000 lei, conform OUG 195/2005.  Totodată, au fost stabilite măsuri pentru intrarea în legalitate, respectiv predarea  deșeurilor unui operator autorizat, în termen de 7 zile, lucru care s-a și întâmplat la reverificare“, a transmis Poliția Locală Timișoara.

În urma verificărilor efectuate luna aceasta de polițiștii locali la un alt șantier, pe Str.  Circumvalatiunii, s-a constatat că societatea care execută lucrări de construire nu a realizat sortarea pe categorii de deșeuri, depozitându-le amestecat într-un container, în vederea colectării acestuia, fapt pentru care a fost amendată cu 60.000 lei. La verificarea aspectelor s-a constatat că societatea care se ocupă cu colectarea deșeurilor este aceeași ca și în cazul primului șantier. Acesta s-a mai ales cu o sancțiune de 60.000 de lei pentru că a ridicat deșeurile amestecate.

Acțiunile polițiștilor locali continuă și în perioada următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *