Detoxifierea organismului prin curăţarea intestinului subţire şi colonului prin metode naturiste eficiente

Detoxifierea organismului prin curăţarea intestinului subţire şi colonului prin metode naturiste eficiente

- in Fără categorie
0
 
            Am scris în editorialele precedente despre una din metodele de curăţare a ficatului şi vezicii biliare de calculi hepatobiliari prin tehnica terapeutului Andreas Moritz. În acestă săptămână mă voi referi la eliberarea de reziduri datorate alimentaţiei nesănătoase.
            Aceste reziduuri cons din gluten aderent pe pereţii intestinali, materii putrezite sau întărite, substaţe rezultate ale catabolismului, ciuperci candida. Toate aceste depuneri reduc diametrul intestinelor şi produc o serie de boli, cum ar fi : balonare, constipaţie, inflamaţii, polipi, sindromul colonului iritabil, tulburări de absorbţie ale nutrienţilor, cancer de colon, obezitate, dureri abdominale. Indirect apar afecţiuni dermatologice, limfatice, alergii, intoleranţe alimentare, boală de reflux, insomnii, etc.
Depunerile menţionate mai sus împiedică în primul rând funcţionarea optimă a intestinului subţire. Trebuie să ştim că, în intestinul subţire, enzimele desfac în fază finală proteinele, poliglucidele şi lipidele în substanţe nutritive care sunt absorbite de sânge şi trimise la ficat (uzina biochimică a organismului) şi  apoi sintetizate în componente necesare metabolismului.
Până nu realizăm detoxifierea intestinului subţire şi a colonului, nu putem vorbi de o strategie completă a stării optime de sănătate. Această detoxifiere este dovedită a fi prima fază a procesului de vindecare.
In cazul intestinului gros, trebuie să menţionez importanţa florei intestinale benefice, care are rolul de a produce antioxidanţi, meniţi să crească imunitatea organismului. Această floră intestinală trebuie refăcută prin probiotice şi prebiotice, care sunt hrana bacteriilor benefice.
Recomand o alimentaţie bogată în fibre vegetale, care se găsesc în legume, fructe, cereale încolţite, seminţe, care au rolul de a curăţa intestinele de depuneri. În plus obţinem enzime, vitamine, minerale, oligoelemente. Menţionez importanţa plantelor medicinale combinate şi a remediilor naturiste, care contribuie la funcţionarea optimă a intestinelor şi a întregului aparat digestiv.
Din experienţa personală de 23 ani de terapeut naturist pot sa afirm că persoanele pe care le-am consiliat şi care au fost consecvente şi au respectat recomandările privind alimentaţia corectă şi un stil de viaţă sănătos au reuşit să-şi restabilească starea de sănătate optimă.
 
  Dietofitoterapeut Ing. Jean Cohen-Vida

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *