Detoxifierea ficatului şi colecistului de calculii hepatobiliari (2)

Detoxifierea ficatului şi colecistului de calculii hepatobiliari (2)

- in Fără categorie
0

           Procedura de curăţare a ficatului şi colecistului, aşa cum este recomandată de Andreas Moritz, durează o săptămână şi este preferabil să fie făcută în perioada când luna descreşte. Ziua cu lună nouă este cea mai propice pentru ultima zi a curei. De asemenea, este preferabil să se programeze cura astfel încât ultimele două zile (a 6-a şi a 7-a) să fie la sfârşit de săptămână, când nu suntem sub presiune şi avem timp suficient de odihnă. În timpul întregii cure se vor evita alimentele şi băuturile reci, ele vor trebui să fie calde sau cel puţin la temperatura camerei. De asemenea, este indicat să se evite, în această săptămână, alimentele de origine animală şi cele prăjite. Se bea apă, oricând apare senzaţia de sete, mai puţin după administrarea soluţiei cu sare amară şi două ore după amestecul cu ulei.

            Elementele folosite pentru această cură sunt 900 ml. suc de mere/zi, 4 linguri ( 80 g) sare amară (sulfat de magneziu), 120 ml ulei de măsline extra virgin, 180 ml. suc proaspăt de lămâie combinat cu suc de portocale. Sucul de mere se bea timp de 6 zile, în primele 5 zile împărţit în 2-3 porţii cu 30 de minute înainte sau cu 2 ore după masă, în cea de a 6-a zi, toată cantitatea dimineaţa. Acidul malic din sucul de mere înmoaie calculii biliari şi face ca trecerea lor prin canalele biliare să fie netedă şi uşoară. El are şi un puternic efect de curăţare. Tot în a 6-a zi este nevoie să se realizeze curăţarea colonului, prin clismă, pentru a ajuta corpul să elimine calculii biliari. În această zi se mănâncă prânzul la ora 13-13.30. El va consta obligatoriu din legume cu orez alb. Nu se vor consuma sub nici o formă alimente proteice, unt sau ulei. După această masă nu se va mânca şi nu se va bea nimic, exceptând apă. La ora 18 şi respectiv 20 se amestecă câte o lingură de sare amară cu 180 ml de apă plată. La ora 22 se va bea un amestec de 120ml de ulei de măsline extra virgin şi 180 ml. suc proaspăt de lămâie combinat cu suc de portocale. Acest amestec trebuie băut, stând în picioare, în aproximativ 5 minute. După aceea este nevoie să ne întindem, să stăm cât mai liniştiţi, să încercăm să nici nu vorbim. Dimineaţa următoare la orele 6 şi 8 se bea al 3-lea şi al 4-lea pahar cu soluţie de sare amară. În jurul orei 10-10.30 se poate bea suc de fructe proaspăt stoarse şi după o oră se pot consuma alimente uşoare. Următoarele 2-3 zile este indicat să se consume tot alimente uşoare. În timpul dimineţii şi în orele amiezii acestei a 7-a zile vor exista mai multe tranzituri intestinale apoase, la început compuse din calculi biliari amestecaţi cu reziduuri alimentare, apoi doar din pietre cu apă. Pietrele eliminate vor fi moi ca şi chitul din cauza sucului de mere.

            Această cură trebuie repetată de mai multe ori, până când la două curăţări consecutive nu se mai elimină pietre, ceea ce se poate întâmpla după 6-8 cure (în cazurile mai grave chiar 12). Cura se poate repeta după cel puţin 3 săptămâni sau o lună. Pauzele mai mari de 3-4 luni până ficatul nu e complet curăţat nu sunt recomandate. După aceea este indicat să se repete cura, pentru întreţinere, la fiecare 6 sau 8 luni.

            Nu se face niciodată curăţarea ficatului în timpul unei boli acute, iar persoanele care suferă de diabet, hipoglicemie, candida, ulcer stomacal sau cancer nu vor face această cură.

Dietofitoterapeut

Ing. Jean Cohen-Vida

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *