Deținut evadat de la Penitenciarul Timișoara. UPDATE Bărbatul a fost prins

Deținut evadat de la Penitenciarul Timișoara. UPDATE Bărbatul a fost prins

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Mobilizare de forțe, în această dimineață, după ce un deținut în vârstă de 36 de ani, închis la Penitenciarul popa Șapcă din Timișoara, a părăsit punctul de lucru al unei firme de curierat, unde muncea, fiind clasificat în regim deschis.

Potrivit reprezentanților penitenciarului, deținutul a evadat în jurul orei 07.30 și se numește Kovács Sandor-György. Bărbatul a fost condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare pentru furt calificat.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani“, a informat Penitenciarul Timișoara.

Persoanele care au informații privind evadatul, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Timișoara, la numerele de telefon: 0256/200030, 0752.090.228.

Update: Deținutul a fost prins, în jurul orei 09.00, în localitatea timișeană Ianova, de către o echipă de căutare constituită din polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului Timișoara. În acest caz, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. De asemenea, pentru deținut se va declanșa procedura disciplinară și, în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale, a informat Penitenciarul Timișoara.