Deschiderea anului aniversitar 2015 -2016 la UMF Timişoara

Deschiderea anului aniversitar 2015 -2016 la UMF Timişoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara a organizat festivitatea de deschidere a anului universitar 2015 -2016, luni 21 septembrie, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

În acest moment, la UMFT sunt înscrişi 6.000 de studenţi în programele de studii de licenţă şi 2.000 la programele de studii postuniversitare. Activitatea didactică şi de cercetare este asigurată de 753 de cadre didactice. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara este o instituţie de învăţământ emblematică pentru zona de vest a ţării, care de-a lungul a 70 de ani de existenţa şi-a demonstrat valoarea în domeniul formării de specialişti în domeniul sănătăţii. Miile de absolvenţi lucrează în prezent pe toate continentele şi prin realizările lor onorează eforturile cadrelor didactice şi ale personalului auxiliar. În istoria relativ scurtă a Universităţii noastre se înscriu nume de prestigiu în medicină naţională şi internaţională, care şi-au pus amprenta asupra caracterului didactic şi de cercetare, adică asupra principalelor misiuni pe care le avem în prezent.

În iulie 2015, UMFTimişoara a împlint 70 de ani. „70 de ani este mult, este puţin? Poate că este vârsta maturităţii, poate este o universitate tânără prin comparaţie cu alte universităţi de tradiţie din Europa. Tânără sau matură o universitate există pentru studenţi, prin corpul academic, prin absolvenţi şi prin realizările în plan ştiinţific”, a spus prof. univ. dr. Marius Raica, rectorul universităţii.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *