Deputatul PSD, Adrian Pau solicită Guvernului fonduri pentru repararea bisericilor din judeţul Timiş distruse de furtuna din toamna trecută

Deputatul PSD, Adrian Pau solicită Guvernului fonduri pentru repararea bisericilor din judeţul Timiş distruse de furtuna din toamna trecută

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul PSD Radu-Adrian Pau a solicitat, printr-o interpelare parlamentară adresată conducerii Secretariatului de Stat pentru Culte, alocarea fondurilor necesare reparării bisericilor din judeţul Timiş afectate de furtuna din septembrie 2017.

Furtuna violentă care s-a abătut în data de 17 septembrie 2017 asupra judeţului Timiş a avut drept efect, dincolo de cei patru morţi şi zeci de răniţi, calamitarea a numeroase lăcaşuri de cult. Răbufnirea naturii a afectat atât Catedrala mitropolitană din Timişoara, 35 de biserici din judeţ şi zeci de case parohiale din Arhiepiscopia Timişoarei. Imediat după furtună, preoţii din localităţile afectate au organizat echipe de credincioşi care au intervenit pentru remedierea efectelor, însă soluţiilor de remediere a bisericilor afectate nu au fost găsite până în prezent”, a subliniat parlamentarul social democrat, în documentul oficial trimis secretarului de stat pentru Culte, Victor Opaschi.

Adrian Pau a mai amintit, în aceeaşi interpelare, că anul trecut Executivul a acordat ajutoare financiare bisericilor lovite de furtuni din centrul şi vestul ţării în valoare de aproape un milion de euro, însă pe lista beneficiarelor nu s-a aflat nicio biserică din judeţul Timiş, cel mai afectat de fenomenele meteorologice extreme.

În aceste condiţii, primarii din localităţile cu biserici şi case parohiale ce au suferit pierderi considerabile vă solicită să interveniţi de urgenţă pentru a aloca sumele necesare lucrărilor de reparaţii şi reabilitări. Având în vedere situaţia prezentată, vă întreb respectuos domnule Secretar de Stat când veţi dispune finanţările necesare bisericilor calamitate din judeţul Timiş?”, a concluzionat deputatul timişean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *