Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean: „Programul de guvernare al PSD-ALDE a afectat grav economia României”

Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean: „Programul de guvernare al PSD-ALDE a afectat grav economia României”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean spune că România se află într-un dezastru economic şi social cu repercusiuni grave asupra viitorului său la aproape doi ani de la preluarea puterii de PSD – ALDE. Instituţiile democratice trebuie să garanteze funcţionarea normală a statului de drept şi de aceea consider că asigurarea fără drept de apel a stabilităţii şi democraţiei este o chestiune fundamentală pentru România şi pentru fiecare cetăţean şi nu poate fi pusă în pericol din raţiuni şi ambiţii politice.

Pe zi ce trece, în ritm accelerat, guvernarea PSD-ALDE distruge echilibrul dintre mecanismele de funcţionare ale instituţiilor statului printr-un proces foarte bine pus la punct, un proces de PSD-izare. Încă de la preluarea guvernării în decembrie 2016, Guvernul PSD-ALDE a încercat şi, în unele cazuri a şi reuşit PSD-izarea unor instituţii democratice – ASF, CNA, SRTV, SRR, Curtea de Conturi – instituţii care ar fi trebuit să rămână independente şi imparţiale, pentru că de ele depinde funcţionarea statului de drept. Aceste instituţii au fiecare o miză importantă. De exemplu, BNR are un rol important în plan financiar, Curtea de Conturi controlează cheltuirea banilor publici, iar SRR şi SRTV asigură mediatizarea politică în perioada campaniilor electorale”, spune deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.

La capitolul nerealizări, conform parlamentarului de Timiș, se înscrie BNR fapt confirmat de modalitatea în care, în prezent, PSD-ALDE comunică şi relaţionează cu banca. “Din păcate, pentru prima dată după foarte mulţi ani, pentru a nu mai crea sensibilităţi actualei guvernări, BNR a comis o greşeală, prin scoaterea din comunicatul dat iniţial, a pasajului referitor la impactul politicii fiscal-bugetare asupra nivelului preţurilor. În comunicatul prezentat public ulterior, nu se mai găseşte un cuvânt despre impactul fiscal. Orice economist ştie că politica fiscal-bugetară nu este neutră într-o economie. Din contră, are efecte directe asupra condiţiilor din economie şi a preţurilor. Guvernul PSD-ALDE a decis să ceară unei instituţii independente, cum este Banca Naţională a României, să ascundă realitatea. A decis să intervină politic în politica monetară a statului român, intervenţie brutală care ne îndepărtează de statutul de ţară membră a Uniunii Europene şi, implicit, de zona euro”, mai spune Sămărtinean.

Deputatul PMP de Timiș mai spune că strategia economică a Guvernului Dăncilă este caracterizată de lipsa de expertiză în înţelegerea problemelor şi nevoilor economiei reale, de o politică fiscală haotică, incoerentă, lipsită de orice minimă predictibilitate, ostilă mediului de afaceri şi economiei în general. “Aplicarea în continuare a politicii de supraimpozitare şi de tăiere a investiţiilor va împinge România cu siguranţă spre un dezastru economic şi bugetar, cu consecinţe grave asupra mediului de afaceri şi asupra nivelului de trai al românilor. Actuala coaliţie aflată la guvernare nu are un plan de acţiune privind dezvoltarea României, pentru redresarea economiei şi pentru crearea de locuri de muncă. Guvernul PSD-ALDE nu pare deloc îngrijorat de degradarea continuă a mediului economic şi social din România, de scăderea dramatică a investiţiilor şi diminuarea semnificativă a puterii de cumpărare. Astăzi, România aleargă cu viteză din ce în ce mai mare spre etatism veritabil. Drumul pe care ne duce această guvernare este un drum către servitute. Este un drum spre o economie cu inflaţie galopantă, dobânzi mari, falimente ale companiilor mici şi mijlocii, şomaj şi aparat public supradimensionat. Iar pentru a putea menţine acest aparat supradimensionat, guvernanţii au suprareglementat economia, au crescut taxele, impozitele, accizele, amenzile şi vor face tot posibilul pentru a stoarce şi ultimul leu de la sectorul privat”, transmite parlamentarul.

Parlamentarul de Timiș, Cornel Sămărtinean acuză programul de guvernare a celor două formațiuni politice că a afectat grav economia țării. “Programul de guvernare al PSD-ALDE a afectat grav economia României, cu efecte pe termen mediu şi lung. Fără un plan economic coerent şi cu politici fiscale greşite, coaliţia PSD-ALDE duce România în sărăcie. Populismul lor costă scump, iar românii, fiind prea săraci, s-au săturat să plătească preţul acestei guvernări. Românii nu vor să trăiască şi în următorii ani în cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Coaliţia PSD-ALDE trebuie să-şi asume eşecul acestei guvernări, să-şi achite nota de plată şi să plece de la guvernare”, conchide Sămăritnean.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *