Deputatul Pavel Popescu: Clinica de Mari Arsi din Timisoara nu este functionala din cauza incompetentei si a prostiei

Deputatul Pavel Popescu: Clinica de Mari Arsi din Timisoara nu este functionala din cauza incompetentei si a prostiei

- in Locale, Politica, Sanatate, Slider, Stiri
0

Deputatul PNL de Timiș Pavel Popescu îi bate obrazul ministrului Sănătății pentru că nu este în stare să doteze Clinica de Mari Arși a Spitalului Județean Timișoara, astfel încât să poată fi funcțională.

Dacă veți merge la Spitalul Județean Timișoara, veți vedea că de doi ani de zile funcționează o secție, în sensul că ea consumă bani, au fost angajate undeva la 40 de persoane, dar în acea secție nu există aparatură. În acea secție nici măcar un mare ars nu a călcat vreodată. Curentul funcționează, energia electrică se adună la factură, secția trebuie îngrijită ca oricare altă secție din spital, dar nu a avut parte de niciun pacient, pentru că licitațiile care s-au făcut pentru cele trei secții construite la Iași, Târgu Mureș și Timișoara s-au făcut într-un mod incredibil de crezut. O secție dotată cu cabluri, o alta dotată cu monitoare și alta cu paturi. E incredibil“, a spus vineri, 26 octombrie, parlamentarul de Timiș.

Vă reamintim că, după tragedia din Colectiv, Ministerul Sănătății a demarat un proiect de realizare a trei Clinici de Mari Arși la Timișoara, Iași și Târgu Mureș. Lucrările la secția din Timișoara au fost finalizare la sfârșitul anului 2016, cu bani de la Consiliul Județean Timiș, însă clinica nu poate funcționa pentru că Ministerul Sănătății nu a dotat-o cu aparatura medicală necesară.

Ministrul Sănătății trebuie să plece. Ministerul condus de acest guvern trebuie să facă de urgență ceea ce nu a făcut în cei trei ani de zile și să se oprească cu aceste scuze stupide că lucrurile merg bine. Repet, trei secții goale cu aparatură împărțită în mod stupid. E incredibil și oamenii mor. La Timișoara nu e vorba de culoare politică. Asta e o discuție despre incompetență și prostie. Doamna ministru, faceți ceva cu aparatura aceea, de urgență. Pentru că la Timișoara a fost prima secție construită la standarde europene din țară, care nu poate funcționa din cauza incompetenței. Ar trebui să aveți ca scop să terminați cât mai urgent aceste licitații“, a declarat Popescu.

În această toamnă se împlinesc trei ani de la incendiul din Colectiv.