Deputatul Marian Cucșa: Timișoara și județul Timiș sunt pe lista priorităților pentru investiții, anul acesta

Deputatul Marian Cucșa: Timișoara și județul Timiș sunt pe lista priorităților pentru investiții, anul acesta

- in Locale, Politica, Stiri
0

Proiectul de buget pe anul 2019 a trecut de Senat și Camera Deputaților. Săptămâna viitoare proiectul de buget va ajunge pe masa președintelui Româniai, Klaus Iohannis pentru promulgare.

Am votat cu toată încrederea bugetul de stat pentru că Timișoara și județul Timiș sunt pe lista priorităților pentru investiții. Mă bucur că guvernul pe care îl susțin pune mare preț pe județul Timiș. Am demonstrate, în nenumărate rânduri, că facem administrație și nu politică, iar atunci când primarul Robu pierde proiecte, guvernul alocă bani pentru dezvoltarea comunității. Prin acest buget sprijinim atât proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 care este un proiect de țară extrem de important pentru noi ca timișoreni dar și pentru România! Sprijinim studenții din Timișoara oferindu-le condiții de cazare la nivel occidental prin realizarea unui nou cămin dedicate acestora. Segmenul de sănătate nu a fost uitat de guvernul ALDE-PSD și este sprijinit prin realizarea unui Institut Național de Oncologie în Timișoara. Pe lângă aceste obiective enumerate mai sunt multe altele finanțate și care vor fi implementate. Am toată încrederea că lucrurile bune se întâmplă atunci când depui eforturile necesare pentru a-i sprijini pe cetățenii care ne-au dat votul să-i reprezentăm”, a spus deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Astfel că, în proiectul de buget de anul acesta sunt cuprinse mai multe finanțări pentru obiective importante din județul Timiș, dar și Timișoara.

La capitolul transporturi au fost cuprinse mai multe obiective, printre care elaborarea/completarea studiilor de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara – Moravița, modernizarea şi dezvoltarea rețelei de drumuri naționale, inclusive prin construcția variantei de ocolire a centurii Timișoara Sud, lucrări de reparații/modernizări a liniei de cale ferată Timișoara – Arad. Suma totată prevăzută pentru aceste proiecte este de 27.140 mii lei. Deasemenea, tot în bugetul pe 2019, a fost cuprinsă și construcția autostrăzii Timișoara – Lugoj, în valoare de 3.422 mii lei.

În domeniul sănătății, bugetul pe 2019 cuprinde realizarea Institutului Național de Oncologie în Timișoara, obiectiv ce va fi finanțat cu suma de 513.662 mii lei.

În ceea ce privește capitolul educație, au fost cuprinse mai multe proiecte spre finanțare, printre care: Clădire Facultatea de Horticultură și Silvicultură de la USAB – 200 mii lei; Sală polivalentă – Baza Sportivă nr. 2 la Universitatea Politehnica Timișoara –  6886 mii lei; 1502 spații de cazare pentru studenții de la Universitatea de Vest din Timișoara – 50.000 mii lei; Extinderea și modernizarea Bazei Sportive nr. 1 a Universității Politehnica Timișoara – 5000 mii lei.

În acord cu prevederile Programului de Guvernare 2018-2020, principalele direcții de acțiune în domeniul culturii sunt: Sprijinirea financiară a proiectului de prioritate națională „Timișoara, Capitala Europeană a Culturii 2021”. Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a propus finanțarea programului cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii România în perioada 2017-2022. Astfel, pentru anul 2019 se analizează posibilitatea finanțării parțiale a programului cultural CEAC, prin Programul Cultural Prioritar al ministerului. De asemenea a fost cuprins spre finanțare și Ansamblului Memorialul  Revoluției  – Decembrie 1989 din Municipiul Timișoara