Deputatul Marian Cucșa: “Solicităm Consiliului Județean realizarea unei parcări în centrul Timișoarei”

Deputatul Marian Cucșa: “Solicităm Consiliului Județean realizarea unei parcări în centrul Timișoarei”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa este de părere că de când este primar al Timișoarei, Nicolae Robu se bate pe piept că amenajează mii de locuri de parcare însă realitatea loveşte şoferii care sunt nevoiţi să caute un spaţiu unde să îşi lase maşina timp de câteva zeci de minute. Asta se traduce în nervi, combustibil extra şi, în final, mai mulţi bani scoşi din buzunar.

Din veniturile încasate prin sistemul TimPark, s-au folosit pentru parcări noi doar 10% din bani. Celelalte locuri de parcare sunt realizate cu contribuţia bugetului local, adică tot din impozitele achitate de timişoreni. Și cu toate acestea, locurile de parcare sunt în continuare insuficiente raportat la numărul de autoturisme înmatriculate în Timiș.

Venim cu o măsură concretă pentru dezvoltarea orașului și a județului. Concret, propunem ca la rectificarea bugetară a Consiliului Județean Timiș, ce va avea loc în luna august, să fie cuprins un studiu de fezabilitate pentru o parcare subterană și/sau supraterană în centrul Timișoarei, pe locul actualei parcări ce aparține de Consiliul Județean Timiș, situată în centrul orașului (vis-a-vis de Hotel Timișoara), iar în 2020 construcția să se și realizeze”, spune deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *