Deputatul Marian Cucșa: „Politicienii precum Dacian Cioloș răspândesc cu elan imaginea unei țări corupte, doar pentru a justifica acțiunile abuzive ale unor instituții de forță”

Deputatul Marian Cucșa: „Politicienii precum Dacian Cioloș răspândesc cu elan imaginea unei țări corupte, doar pentru a justifica acțiunile abuzive ale unor instituții de forță”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa spune că tehnocratul Dacian Cioloș, când este ignorat de toată lumea, inventează noi subiecte. Ultimul scenariu ar fi scoaterea României din Uniunea Europeană, o fabulație pe care doar Cioloș și tehnocrații lui puteau să o nutrească.

Primul lucru pe care vreau să îl subliniez este acela că ALDE susține cu toată puterea proiectul european și crede în viitorul european al României.  Președintele ALDE este premierul care a dus România în Uniunea Europeană și care a susținut necontenit parcursul european al României.  Însă politicienii din România trebuie să înțeleagă că Bruxelles-ul nu este Stambulul din trecut. Cei care își asumă rolul de „yes-meni” și se duc la Bruxelles ca la Înalta Poartă afectează interesele României. Pentru Dacian Cioloș a avea coloană vertebrală și a promova interesele țării pe care o reprezinți reprezintă un lucru nefiresc, el fiind mai degrabă adeptul poziției ghiocelului”, spune deputatul și vicepreședintele ALDE, Marian Cucșa.

Cucșa crede că Dacian Cioloș, dar și alți politicieni, precum Macovei, Preda, USR-iștii lui Dan Barna, aduc mari deservicii României și că cei care își denigrează țara la Bruxelles nu mai au ce căuta acolo și nici nu ar trebui să se mai proclame lideri politici.

Din păcate, de prea multe ori cei care consideră despre ei că sunt lideri politici – cazul lui Dacian Cioloș – nu înțeleg că România este un stat membru al Uniunii Europene, cu drepturi la fel ca și celelalte state. Regret să văd oameni politici care își denigrează țara și împrăștie fake-news, urmărind doar un interes îngust. Acești oameni politici care ni se prezintă a avea buletin de Bruxelles, dar cu apucături balcanice,  răspândesc cu elan imaginea unei țări corupte, doar pentru a justifica acțiunile abuzive ale unor instituții de forță. Din cauza atitudinii unor politicieni precum Cioloș, România este mai timorată, mai divizată și mai ezitantă în a-și urmări interesele. Avem un MCV care rămâne o țintă mobilă și care este folosit în mod arbitrar pentru a bloca aderarea României la spațiul Schengen. Însă, acest lucru nu contează pentru niște persoane ca Cioloș, care își dorește cu orice preț să devină popular și să fie băgat în seamă”, mai spune Cucșa.