Deputatul Marian Cucșa: „Klaus Iohannis continuă să dezbine românii și să blocheze Guvernul”

Deputatul Marian Cucșa: „Klaus Iohannis continuă să dezbine românii și să blocheze Guvernul”

- in Locale, Politica, Stiri
0

Contrele de pe scena politică din Români par să nu setermine niciodată. Președintele Klaus Iohannis refuză numirea miniştrilor Lia Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare Regională şi Mircea Drăghici, la Transporturi. Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa spune că șeful statului vrea să dezbine românii.

Președintele Iohannis își continuă campania de dezbinare a societății. Prin tot ce face, Klaus Iohannis arată că singurul său scop este acela de a bloca activitatea Guvernului. Vrea să blocheze toate lucrurile bune pe care guvernarea ALDE-PSD le-a anunțat pentru 2019, vrea să pună bețe în roate Guvernului în timpul Președinției Consiliului UE. Așa consideră el că va câștiga un nou mandat: din opoziție și împiedicând orice inițiativă a coaliției de guvernare. Greșește prin aceste gesturi împotriva Guvernului. Iohannis pare că nu înțelege că românii nu mai vor politicieni care să îi dezbine.

Cu siguranță, Klaus Iohannis a intrat într-o logică a campaniei electorale, care, din păcate pentru România, se va întinde pe întreg parcursul anului. Nu există argumente logice pentru care președintele continuă să întrețină această situație de blocare a Executivului. Suntem chiar la începutul madatului deținerii Președinției a Consiliului UE, iar Klaus Iohannis ține două posturi cheie blocate.

Am preluat Președinția Consiliului UE pe data de 1 ianuarie, iar noi nu avem doi miniștri, la transporturi și la dezvoltare. Pentru cele două portofolii nu va avea cine să ne reprezinte.

Dacă refuzi să numești doi miniștri în momentul în care România a preluat Președinția Consiliului UE, trebuie să spui pe ce te bazezi. Este îngrijorătoare atitudinea președintelui și arată că Iohannis nu se ridică la nivelul funcției pe care o ocupă. Sunt semnale îngrijorătoare în acest moment din partea Cotroceniului. Avem un președinte lipsit de soluții, care se află în logica unui conflict politic. Klaus Iohannis a dovedit că nu înțelege deloc ce înseamnă să fie președintele României”, spune deputatul și vicepreședintele ALDE, Marian Cucșa.