Deputatul Marian Cucșa explică de ce a votat împotriva instituirii stării de alertă

Deputatul Marian Cucșa explică de ce a votat împotriva instituirii stării de alertă

- in Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul de Timiș, Marian Cucșa a votat împotriva împotriva instituirii stării de alertă pentru că forma propusă de Guvern nu face decât să limiteze drepturile și libertățile românilor, dar și să blocheze economia. De asemenea, Cucșa consideră că există și alte soluții pentru protejarea de coronavirus.

In ciuda faptului ca sunt constient ca riscurile privind infectarea cu noul virus nu au disparut, consider ca in forma propusa de Executiv, starea de alerta nu face decat sa limiteze drepturile si libertatile romanilor si sa blocheze economia, fara a rezolva problema de fond.
Se vede cu ochiul liber ca masurile, in loc sa protejeze, pun in pericol viata romanilor. Sunt cozi peste tot! In spitale mii de bolnavi de cancer se inghesuie pentru sedinta de chimioterapie. Sunt printre cei mai vulnerabili pacienti, dar autoritatile se comporta de parca ar avea ochelari de cal. Sunt cozi la intrarea si iesirea din tara, la intrarea in supermarketuri. Toate aceste aglomerati de oameni sunt un pericol pentru sanatatea publica. Si s-au produs in urma deciziilor impuse de Guvern.
Nu spun ca nu e nevoie de restrictii. Nu spun ca nu exista concetateni care incalca orice regula de bun simt. Dar, consider ca exista alte solutii, pentru a ne proteja de Covid19. Au promis masuri pentru relansarea economiei. Zona privata le asteapta cu sufletul la gura. Nimic! Doar vorbe. Concret nu au venit finantarile salvatoare. Patronii au nevoie ACUM de ajutor de la stat. Nu cand lucrurile isi revin, firma lor a falimentat si zeci de oameni au ramas pe drumuri.
Au promis un ajutor pentru cadrele medicale. Banii trebuiau sa intre in urma cu 2 luni. NIMIC. Tot ce am constatat e LIPSA DE TRANSPARENTA in cheltuirea banului public. Am vaga impresie ca societatea civila a realizat mai multe in aceasta perioada, decat Guvernul. Nu exista detalii privind necesarul din spitale. Nu exista detalii legate de ajutoarele primite. Nu sunt date pubice privind cheltuielile….
Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care nu am dat astazi votul instituirii starii de alerta“, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul de Timiș, Marian Cucșa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *