Deputatul Marian Cucșa cere aplicarea legii pe care a inițiat-o și după 15 mai

Deputatul Marian Cucșa cere aplicarea legii pe care a inițiat-o și după 15 mai

- in Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul Marian Cucșa cere ca legea prin care unul dintre părinți poate să stea acasă cu copiii pe perioada cât școlile și grădinițele sunt închise să se prelungească și după 15 mai. Și asta pentru legea este valabilă doar pe perioada stării de urgență în care se află România.

Legea a fost depusă în Parlament, în 2019, de către deputatul de Timiș, Marian Cucșa, tocmai pentru a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii după închiderea școlilor. Legea prevede ca unul dintre părinți să primească liber, pentru a sta acasă cu copiii, dacă cei mici au vârsta de până la 12 ani, pe întreaga perioadă în care școlile sunt închise. Părintele va fi plătit pe toată această perioadă cu 75% din salariu.

În calitate de inițiator al legii care permite părinților să stea acasă, alături de copii, atâta timp cât unitățile de învățământ sunt închise, vreau să amintesc Guvernului că e nevoie să dea o nouă Ordonanță de Urgență, pentru ca măsura să fie valabilă și după ridicarea stării de urgență.

Consider că decizia de a păstra școlile și grădinițele închise și pe mai departe, este una corectă, ținând cont că nu am scăpat de pericol. Dar e important ca în aceste condiții, un părinte să poată sta cu cei mici acasă.

Deși legea a intrat în vigoare și e deja aplicată, Guvernul este cel care stabilește prin Ordonanța de Urgență perioada în care părinții beneficiază de ea. În momentul de față, legea e aplicabilă doar până la ridicarea stării de urgență.

Întrucât unitățile de învățământ rămân închise și după 15 mai și chiar și condițiile vacanței de vara sunt diferite, cred că e mare nevoie ca măsura să fie prelungit.

Voi ce părere aveți, dragi părinți?“, a scris pe pagina sa de Facebook, deputatul de Timiș, Marian Cucșa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *