Deputatul Cornel Samartinean invita la unitate toti parlamentarii de Timis pentru binele judetului

Deputatul Cornel Samartinean invita la unitate toti parlamentarii de Timis pentru binele judetului

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean spune că marți, 12 iunie, Comisia pentru administrație publică și amenjarea teritoriului a avizat favorabil cu unanimitate de voturi Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor Plx.351/2018. Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare transmiterea dreptului de proprietate asupra drumurilor de interes național care reprezintă variante de ocolire, a municipiilor reședință de județ sau a municipiilor din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale, la cererea autorităților publice locale.

Dacă acest proiect de lege se va adopta de către plenul Camerei Deputaților în calitate de for decizional reprezintă șansa realizării Centurii Sud a municipiului Timișoara, responsabilitatea realizării acestui obiectiv revenind direct în sarcina administrației publice locale din județul Timiș. Astfel, administrația publică locală din Timiș are posibilitatea legală de a prelua în administrare Centura Sud a municipiului Timişoara-varianta de ocolire, asigurându-se astfel cadrul legal pentru implicarea acestora în soluţionarea optimă, în interesul cetăţenilor, a problemelor legate de infrastructura rutieră a municipiului Timișoara.

Având în vedere situaţia dezastruoasă în care se află infrastructura rutieră din județul Timiș, trag un semnal de alarmă și invit la unitate pe toți parlamentarii din județul Timiș, indiferent de culoare politică solicitându-le să susțină până la capăt acest demers legislativ. Județul Timiș și municipiul Timișoara merită soluții la înălțimea potențialulului lor!”, spune deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean.