Deputatul ALDE, Marian Cucsa vrea zile libere pentru unul dintre parinti daca scolile copiilor sunt inchise temporar

Deputatul ALDE, Marian Cucsa vrea zile libere pentru unul dintre parinti daca scolile copiilor sunt inchise temporar

- in Locale, Politica, Stiri
0

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa a depus, în această săptămână, în Parlament proiectul de lege privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor în situația în care unitățile de învățământ sunt închise temporar. Proiectul prevede acordarea unor zile libere unuia dintre părinți în situația în care școlile sau grădinițele sunt închise din cauza condiilor meteo nefavorabile, așa cum s-a întâmplat în decembrie din cauza zăpezii.

Am depus legea în Parlament săptămâna aceasta, a fost semanată de colegii din ALDE, dar și de colegi din PSD. Se aplică unuia dintre părinți care au copii sub 12 ani zi liberă cu declarație pe propria răspundere la locul de muncă, în cazul în care se constată că ambii părinți au depus cerere și au rămas acasă vor fi decăzuți din dreptul de a mai beneficia de prevederile legale privind zilele libere. În această categorie intră și copii cu nevoi special, respectiv peroane cu dizabilități. am depus legea în procedură de urgență, va fi dezbătută în perioada imediat următoare și sper să o votăm cât mai repede”, a spus joi, 7 martie, deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

Comform proiectului de lege, părintele care stă acasă cu copilul are dreptul la zile libere plătite, pe toată perioada în care autoritățile competente decretează închiderea unităților de învățământ respective.