Deputatul ALDE, Marian Cucșa sare în ajutorul femeilor abuzate din Timiș. Ce propune parlamentarul

Deputatul ALDE, Marian Cucșa sare în ajutorul femeilor abuzate din Timiș. Ce propune parlamentarul

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Depuatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa sare în ajutorul femeilor abuzate din județ. Mai exact, palamentarul propune ca din bugetul Consiliului Județean Timiș să fie construite adăposturi pentru femeile care părăsesc căminul conjugal pentru că sunt abuzate de către bărbatul cu care trăiesc.

E o problemă locativă. Majoritatea femeilor pleacă din căminul conjugal pentru că nu mai pot să locuiască cu cel ce le abuzează și rămân de multe ori pe stradă sau cu noroc în centrele dedicate acestei cauze care sunt foarte puține. La aceatsă problemă ca și soluție am produs colegilor si am căzut de acord să discutăm la nivelul Consiliului Județean, să construiască din bugetul CJ locuințe dedicate femeilor abuzate. O altă problemă este de nivel psihologic pentru că în momentul în care o femei este abuzată se produc anumite evenimente în subconștienul, conștientul femeii, această problemă se poate rezolva prin ședințe de psihoterapie, care pot fi reglementate prin lege și acordate de către stat în colaborare cu psihologi. De ședințe de psihoterapie au nevoie și cei care abuzează”, a spus deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.

În 8 februarie, Guvernul a dat o ordonanță care prevede introducerea brățărilor electronice și monitorizarea lor prin GPS. Aceasta va ajunge aproximativ într-o lună în dezbatere în Parlament. Ordonanța prevede ca abuzatorii să poare o brățară electronică și vor fi monitorizați prin GPS să nu se apropie de victimă. Cel mai probabil va fi nevoie ca și persoana abuzată să poarte o astfel de brățară. Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, parlamentarul de Timiș a demarat campania „Merit să fiu prețuită, nu abuzată”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *