Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa: “Modificarea legii petrolului pentru protejarea terenurilor agricultorilor a fost votată de Senat!”

Deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa: “Modificarea legii petrolului pentru protejarea terenurilor agricultorilor a fost votată de Senat!”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Modificarea legii petrolului privind protejarea terenurilor agricultorilor a fost votată de Senat. Acum, urmează să fie votată de către Camera Deputaților.  Fermierii din Timiș sunt mulțumiți de această propunere de modificare a Legii petrolului. Aceștia spun că, astfel, vor fi împiedicate firmele petroliere să comită abuzuri, încălcând fără drept proprietatea privată a agricultorilor.

În urmă cu mai bine de o lună am stat de vorbă cu locuitorii din zona Dudeștii-Vechi, județul Timiș,și le-am promis că îi voi sprijini astfel încât să li se rezolve cea mai mare problemă cu care se confruntă în prezent și din cauza căreia agricultura tradițională este realmente amenințată: companiile petroliere terorizează localnicii pentru a intra abuziv pe terenurile lor pentru exploatare. Sâptâmăna aceasta propunerea de modificare a legii petrolului, inițiată în Parlament de mine în calitate de deputat, a trecut de votul senatorilor și urmează să ajungă la votul final în Camera Deputaților. De când sunt deputat în Parlamentul României susțin creșterea producției românești și încurajez consumul acestor produse. Sunt crescut la țară și știu ce gust au roșiile de la noi și cum sunt cele din import! Gustul legumelor din Banat trebuie păstrat pentru că cu toții ne dorim să avem pe masă mâncare sănătoasă.Oamenii mi-au cerut sprijinul spunându-mi că ei vor să păstreze tradițiile și istoria locului, cultivând pământul așa cum o fac de 180 de ani încoace. Practic, ei trăiesc din asta și pentru asta! Agricultura este principala lor activitate. De mai bine de 180 de ani, locuitorii din Dudeștii Vechi lucrează pământul cu multă sudoare.Zona e renumită pentru agricultură pentru că aici se regăsește unul dintre cele mai fertile soluri din Câmpia de Vest și asta a adus un beneficiu comunității din zonă. Localnicii sunt recunoscuți pentru legumele și cerealele pe care le cultivă. În urmă cu 3 ani în zonă au apărut primele prospecțiuni pentru exploatarea zăcămintelor de petrol. De atunci, localnicii din comună protestează împotriva sondelor pentru că sunt terorizați de companiile petroliere care vor să le exploateze abuziv pământurile“, spune deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa.